Mitt nya hem!

Åh, vad härligt det är hemma hos mig nu! Ombyggnaden är klar och det blev så fiiiiint! Tapeten är jättesnygg och passar fint med det andra mönstret. Sovrummet, eller sovalkovet om man vill ge mitt rum dåligt självförtroende, är litet men så tjusigt och ljust och härligt! Två nya garderober pryder den ena väggen, och detta är nästan det bästa, eftersom det har ökat mitt klädförvaringsutrymme med 200%! Tjoho! Igår var jag och Tobbe på ikea för att hitta en säng till mig som passar, eftersom min är för bred, visade det sig. Det gick inget vidare, loftsängar är tydligen inte inne längre, inte 120 cm breda iaf. Tur då för mig att Camilla på Hisingen vill sälja sin, och att jag hittade hennes annons på Blocket! Så i eftermiddag tar jag och Tobbe (min bästa renoverings- handy man- och inredningskompis, samt mansbästis) och hämtar min nya säng! Ska även försöka köpa en soffa idag, samt sälja min gamla. Hejochhå, fullt sjå. Men jag vill få det klart, och det börjar bli så fiiiiiint som sagt! Hurra för mitt hem!

Jag får saker jag behöver och vill ha i livet, det är bra. Just nu, just idag är det sol ute och sol inne. Jag har ett lätt och ledigt sinne som älskar livet. Gött. Idag vet jag vad jag är värd och älskar livet. Gud så skönt!

Rytmik!

Jag har ju jobbat med rytmik under hösten, och ungefär såhär har det sett ut:
     

Det har varit ett grymt roligt jobb, och nu sitter jag här och gör min näst sista dag, och har dessutom inte så mycket att göra eftersom det snart är slut, så jag bloggar om det istället... Barnen har varit så sjukt fina, särskilt Vendela, som är på två av bilderna, och hennes storebror Vincent. Fantastiska barn som jag absolut inte vill lämna nu när jag slutar! Måste komma och hälsa på när jag är hemma i februari..

För övrigt har vi återträffats i helgen, med ALV-gänget, och det har varit härligt och mysigt. Det var inte jättemånga utifrån som kom, utan mest Göteborgare, men de få som kom uppskattades, och vi har ätit god mat, druckit valfria mängder av valfria drycker, och ätit sjukt god brunch igår. Allt som allt en fin helg liksom.

Nu ska jag hitta nåt att göra, såhär i elfte timmen på jobbet. Ikväll blir det julbord med dem, med övernattning och allt! Gött. Julen, bring it on.


Prata prata prata

...ibland är det ju bara så oerhört trevligt att prata med en person... Så himla lätt, obehindrat och framåt framåt framåt. Skönt är vad det är. Oavsett.

Idag: 7 km, 35 minuter. På tisdag: sätta upp nytt mål med P.T'n, för det första var ju det här! Tjoho!

Nu: sova.

Saker som hänt.

Ja hejsan, här kommer ett inlägg om saker som har hänt.

1. Min syster har varit här och det var underbart. Vi shoppade, åt sjukt god mat, såg New Moon (andra gången för mig, jag vill hoppa in i bioduken och slänga mig över Edward!) åt mera sjukt god mat, pratade, grät och åt lite mer. Sjukt gott.
2. Jag har blivit utbjuden på dejt av killen som var här och kollade på min lägenhet för nån vecka sen. "Nej, din lägenhet är jag inte intresserad av, men däremot av dig!". Vad svarar man på det?! Tur att det var via mail så jag hinner tänka innan jag svarar. Annars hade jag nog skrattat i hans öra.
3. Jag har fått en hejdå-present av den första av alla mina grupper som jag sagt hejdå till. Idag var det sista gången med tisdagsgruppen och jag fick en ljusstake. Jag kommer sakna de små liven. Särskilt Arvid. Jag vet att man inte får skilja på barn och få favoriter, men det skiter jag i. Arvid är bäst i tisdagsgruppen. Idag fastnade han på ordet "borta!" och sa det hundra gånger. Det var roligt. Som clownteknik ungefär. Det blir roligare ju fler gånger man säger nåt.
4. Jag har lagat sjukt god mat. Jag lever för sjukt god mat numera.
5. Jag har persat på 6-kilometaren. 30 minuter. Det, mina vänner, är 5 minuter per kilometer. 12 kilometer i timmen. Kanske långsamt för vissa, sjukt snabbt för mig. Jag är grym.
6. Jag har fått höra av min fantastiska personliga tränare Fredrika att jag är stark och grym. Det betyder att det är sant. Hon är oxå grym.
7. Jag har skällt via mail. Sen ångrat mig lite men mest förklarat mig. Det är svårt att leva.

Ja, det var väl det, nu ska jag läsa ut min deckare så att jag äntligen kan få börja läsa Twilight-serien och dregla över ungdomskärlek som ska vara för alltid.

Jag undrar för övrigt hur man gör för att ta en bild med sin webkamera. Alla verkar kunna det utom jag. Hittar liksom ingen program för det, och det finns ingen given knapp. Nån som har en Asusdator som har nåt tips?

     

Avslutar med et bildspel från hösten. Prästen i kyrkan där jag jobbar gillar att uppträda, så han tog guran och lirade lite, gillart! Sen två sjukt fina barn, mina systerdöttrar, på lilla Elsas ettårskalas. Lägg särskilt märke till helkroppsförklädet, gillart nr 2. Och så jag i mitt nya mörka hår!


Wiiiiiii!

Idag kommer Elin hit! Tjohoooo! En hel helg med bara vi (och Ellinor såklart om hon inte jobbar hela tiden) och shopping och mys och kvalitetstid och alldeles, alldeles... underbart! Mina systrar är det bästa jag har i hela världen och jag vet inte vad jag skulle göra utan dem. Vi både skrattar och gråter åt samma saker och det är en fantastisk känsla att ha någon, eller i mitt fall två stycken, som finns där villkorslöst, vad som än händer. Åh, jag blir nästan tårögd.. Och kära Elin, som bor så långt bort, och som har två barn och hela familjekarusellen att ta hand om, att hon kommit hit är liksom något utöver det vanliga, som bör firas extra mycket! Ellinor har jag ju sen tre månader tillbaka dessutom den stora förmånen att dela stad med, och även om jag inte vant mig riktigt än, vid att en familjemedlem kan bo så nära (har ju varit ensam emigrant i sju år) så blir det ändå ett lite större kalas nu när Elin kommer... Hurra! Elin, du är ett sånt stöd för mig i mitt liv att det går inte ens beskriva. Och nu ska du vara här hos mig i dagarna tre!

Halleluja.

RSS 2.0