Melodifest!

Det blir det när det är melodifestival och fest på samma kväll. En förkortning, kan man säga.

Jag är piffad och klar och ska strax gå, men i sann blogganda ska jag lägga upp ett par bilder på mig själv! Fast när jag försöker ta bild på mig själv i spegeln blir det antingen en stor blixt mitt i allt, eller alldeles suddigt om jag tar utan blixt. Så det blir ansiktsbilder, mest för att mitt hår har blivit så ljust att jag inte ser likadan ut längre, tänkte att mamsen eller systrarna kanske är intresserade av detta...?  Och så har jag ju läppstift på mig! Då är det verkligen fest, för det har jag aldrig. Tycker att det ser konstigt ut för det mesta, men just idag gick det. Rosa, rosa, glittrande läppstift, nu är det melodifestival minsann!!
  

Så rosa läppstift förtjänar en pussmun, hur hiskelig bilden än blev!
Tjo, ha en fin kväll Erika!!

Bridget och jag. Och trubadurerna.

På tvn visas Bridget Jones 2, och det är inte utan att jag känner mig lite som henne. Alltså i början av filmen, när hon är lycklig och har hittat sin kärlek i Mark Darcy, inte i mitten när hon sitter i fängelse i Thailand misstänkt för knarksmuggling. Jag har oxå min Mr Darcy. Det är ju väldigt passande att han heter Darcy, för övrigt, i filmen. Som i Stolthet och Fördom. Som den perfekta mannen som alla suktar efter. Jag suktar efter min man i Stockholm, och hoppas få hit honom snart.

I afton har jag vågat mig ut bland folk för att jag fick ett så piffigt erbjudande att jag inte kunde låta bli! Ellen i min klass har en bror som anordnar poetry slam på Café Hängmattan, och de ville ha en förtrubadur, som iofs bara skulle sjunga en sång, men jag har ju aldrig sjungit och kompat mig själv på gitarr innan, så jag tog chansen! Bra med träning och att visa sig för lite folk, det är ju ett ställe man kanske kan spela på igen?! Fast när jag kom dit så visade det sig att det inte var poetry slam utan trubadur slam, och det gjorde mig jättenervös, för då sitter det ju massa folk i publiken som oxå är trubadurer och som snart ska upp och spela sina låtar... Men hur som helst så spelade jag, och det mesta gick jättebra! Utom när jag var så torr i munnen att jag fastnade på ett ord och fick ta om det. Men förutom det kändes det bra, och jag fick bra respons tycker jag. Sen satt jag bredvid en helt underbar liten tant som var 75 år och som just flyttat till ett hus precis i närheten, och ville kolla vad trubadur slam var för nåt.. Hon var så himla fin! Gav mig stöd och fina ord både innan och efter jag sjöng, och tyckte att det var en himla go kväll. Dessutom berättade hon att Linnéstan är överskattad och att det är precis lika härligt att bo vid Stigbergstorget... Mycket fin gumma.

Nu ska jag gå och lägga mig supertidigt och få jättemycket sömn och må som en prinsessa imogon. Gud vilken dröm!

En annan dröm som ska sannas snart är att jag ska få bo med Jonas och ha honom nära varje dag, hela tiden. Herreje, helt fantastiskt.

Godnatt.


Egypten!

I höstas var jag och Jonas i Egypten!

En veckas semester, charter som bara skulle vara sol och vila. Och det var det. Fast det var också ett jättekonstigt land som man aldrig mer vill besöka typ. För det kändes inte som ett riktigt land. Och det var inte det heller, inte Hurghada, där vi var, i alla fall. Hurghada är uppbyggt bara för att det ska komma turister dit, och består till 85% av försäljare som skriker åt folk om att de ska köpa deras saker, eller åtminstone bara lyssna så att de sen kan använda det dåliga samvetet folk får, och sen sälja saker som folk inte vill ha men inte kan säga nej till... Usch. Men! Vi hade semester, solade och badade och sov på stranden. Åt god mat, snorklade (och var superturistiga på bild:)

Snorklingen var helt klart resans bästa dag, så sjuuukt vackra fiskar, hej hej Hitta Nemo liksom!! Försökte hitta en bild som stämmer med vad jag såg, för jag har ingen undervattenskamera själv, och det här var det närmaste jag kom: 


(bilden är lånad från reseguiden.se, och är tagen i Hurghada)

Vi åkte också till Kairo och tittade på pyramiderna.

Jag älskar att resa. Jag vill resa mera, med Jonas! Helst i alla fall. Jag vill helst egentligen åka på en lång resa, där man hinner uppleva ett land ordentligt, men när det kommer till kritan åker jag gärna på lugn charter oxå, om det är vad som bjuds. Jag älskar sol, bad, värme, avslappning och känslan av att kunna vila ut helt och hållet...
Två glada turister på snorklingstur!
 Ett försök att visa hur vackert vattnet var. Svårt att fånga på bild dock, det var så underbart turkosblått och drömlikt! (jag är ju inte heller någon mästerfotograf... ska se om jag hittar nån bättre bild sen!)
 I slutet av veckan hade jag en ganska härlig solbränna. Jag gillar solbränna...

Vet inte varför jag kom att tänka på Egypten nu.. Kanske för att jag längtar till sol, värme, Jonas och bara ha det härligt. Just nu är livet lite mindre härligt, eftersom jag fått det jag antar är vinterkräksjukan... Tredje gången på kort tid som jag är sjuk, och jag hoppas verkligen att det här innebär att jag har fått min dos av sjukdom nu och får vara frisk resten av året!

I övrigt önskar jag alla i min, mer eller mindre direkta, närhet frid i sinnet och öppenhet inför livet. Känns som att det finns människor som behöver det. Fast de läser nog inte min blogg. Men jag skickar tankarna ändå, och hoppas att de når fram. Alla förtjänar lycka, och de flesta, kanske alla, kan få det också, det gäller bara att tillåta lyckan att komma in, i vilken form det än må vara.

utmanad...

...av min syster!  Så här kommer det:

4 av mina favoritprogram:
Grey's Anatomy
Lipstick Jungle
Melodifestivalen (just nu iaf)
hmmm... ser inte så mycket på TV, har svårt att komma på en fjärde. Oprah kanske, då får man nästan alltid gråta en skvätt.

4 saker jag gjorde igår:
utnyttjade den eminenta tjänsten www.samakning.se för att ta mig från Stockholm till Göteborg! Mycket bra!
Sov i min egna, hårda och för ryggskadade Erika anpassade säng!
Hånglade med Jonas
Somnade lite för sent

4 saker jag ser fram emot:
Att flytta ihop med Jonas i Vimmerby!!!!
Att jobba i Vimmerby
Livet i allmänhet
Våren, som gärna får göra sitt intåg snart!!

4 favoritrestauranger:
Oj det blir svårt, äter ju nästan aldrig ute... Vilket ju är trist så här när man ser svart på vitt att man inte har någon favoritrestaurang.. Men jag kommer inte på nån. Gillar thaimat, men det är ju gott på nästan alla thaiställen. Nä, får återkomma om jag kommer på nåt svar här...

4 saker på min önskelista:
En walk-in closet, skulle behövas till alla kläder som snart tagit över min lägenhet och mitt liv.
En ny cool häftig smart mobil som gärna får vara rosa eller grön eller röd eller en annan flådig färg.
En bil faktiskt, trodde jag inte, men jag vill ha en.
En större lägenhet. Anyone?

4 personer jag utmanar:
Ellinor
Line
Herregud, jag tror inte att det finns fyra personer som läser min blogg, jag har ju inte berättat om den för nån typ..
Men jag utmanar väl...
Christian
Men kära nån, jag läser inga bloggar heller, så jag vet knappt vilka som har en. Jag är tydligen en dålig bloggerska.
Den fjärde personen får bli
Anneli, som säkert blivit utmanad redan, men du är den sista jag har!

Så, det var det. Nu är det dags att sova, somnade ju som sagt för sent igår, o det misstaget vill jag inte göra om idag. Så sjukt trött hela dagen. Har för övrigt varit på audition idag, som gick åt skogen. Men det är ett jobb som ändå krockar med ALV, så det gör faktiskt inget. Vet inte ens om jag skrivit om ALV, att jag fått det och att jag är jätteglad över det! Jonas o jag ska jobba ihop och det känns underbart! Livet är gött. Jag är fortfarande inte helt frisk, men det börjar ta sig i alla fall. Bara rösten kvar nu. Eller bara och bara, det är ju en ganska väsentlig del av en sånglinje, att man kan sjunga. Men den här veckan är det nog ok att inte kunna, har mest föreläsningar. Jaja, detta om detta. Jag ska ju sova. Godnatt.

Skrivångest

Jag har ångest. Ingen riktig, svår ångest, utan skaparångest. Jag går ju vislinjen på Nordiska Folkhögskolan, och vi har en gästlärare den här veckan. Tror att jag har skrivit om detta tidigare. Hur som helst, idag kände jag mig tillräckligt frisk för att gå till skolan, och hamnade mitt i skrivarverkstaden som är det ämne vi har med henne. Man skulle ta med två texter som man skrivit, en som man själv gillar o är nöjd med, o en som man inte är så nöjd med. Och det var verkligen ett jättebra forum, man fick både positiv o negativ kritik av några klasskompisar (vi var indelade i grupper) o av henne. Och den text som jag tagit med som jag inte var riktigt nöjd med hade både bra o "dåliga" partier, och det visste jag ju redan, det känns att den inte är en helhet. Men grejen var att Christina, vår lärare, gillade vissa delar supermycket, o blev helt eld o lågor över dem! Och det är ju såklart superkul, men så fick jag en skrivuppgift av henne tills på fredag, och det är den som ger mig sådan ångest nu. För då vill jag ju få till resten av låten så bra som hon tycker att de delarna är! Samtidigt som hon tycker att jag ska släppa på min prestationsångest och perfektionism och bara skriva, så att spärren lossnar lite. Hon tycker att jag är för hård mot mig själv... Och det är nog sant, men det blev så svårt att inte vara det nu när det känns som att jag vill leva upp till det hon tycker, att jag kan skriva så bra. Fan, jag är insnurrad i ett litet virrvarv, och det har tagit stopp. Har lyckats få ur mig typ en vers till, men vil göra mer. Och så vill jag, och det menar jag, sluta censurera mig själv och bara skriva på, men det är som att jag har nån slags inbyggd stoppknapp som sköter mig, för så fort jag skriver nåt som jag inte är helt nöjd med, så säger jag neeeej, högt för mig själv och slopar den idén. Hur gör man?! För att bara acceptera, skriva, gå vidare, tycka att man är bra, tycka att det är ok att vara dålig, tycka att det inte är så jävla viktigt?!

Och så är det ju dessutom audition imorgon, för jobbet på Sportlife. Som jag så himla gärna vil lgå på trots att jag inte borde för jag är inte frisk än. Jag skulle vilja se in i framtiden o se om jag blir sjukare av att göra det eller inte. Men man har ju bara den chansen att visa upp sig, de tar ju inte hänsyn till at jag är sjuk liksom.. Mycket att tänka på i afton.

Åter till min konstnärsångest...
Christinas tips:
Konkretisera texten
Avbefolka (jag hade en överbefolkad text med för många personer i så man visste inte vem den handlade om)
Sänk kraven på mig själv
Bestäm vad jag vill berätta

Det är det sista som är det svåraste med den här texten. För den behandlar liksom ett ämne som jag verkligen vill berätta om, men inte kan förmå mig att säga rakt ut. Och jag har inte tillräckligt med distans till det för att skjuta det ifrån mig och göra en mer allmängiltig text. Och det vill jag nog inte heller. Vill göra en personlig text, och få ut det jag faktiskt tänker om det här. Kan ju vara så att jag inte riktigt vet vad jag tänker, och att det är därför det är så svårt. Och sen är det nån slags skam som ligger o gror mitt i allt oxå, som är svår att hantera.

Ja, det här blev ju precis som den texten. Personligt, privat, fast på ett sätt som kanske bara jag förstår. Och att jag skriver så här spelar ju ingen roll, men låttexten måste ju gå att förstå...

Nu ringer det. Hej!

ännu en hemmadag...

Ja, sjukdom o misär vill inte släppa taget om min kropp. Och det är så sjukt, för jag är ju egentligen en väldigt, nästan överdrivet ibland, positiv människa, men här på bloggen verkar det som att jag är en enda stor klagomur... Eller tror att världen är min klagomur, kanske...

Men hur som helst. Igår hostade jag sönder mig själv, bokstavligt talat. Bröstkorgen höll på att gå sönder och jag visste inte vad jag skulle göra.. Det var kris och panik i mitt inre kan man säga. Så imorse var jag till doktorn igen, för att försöka få bättre eller starkare hostmedicin. Men han var en sån där vettig person som inte vill skriva ut saker i onödan och dessutom ansåg att jag ska hosta ut min sjukdom. (vilket iofs kan vara bra eftersom han oxå sa att om allt som vill hostas ut inte får komma ut, kan man få lunginflammation...) Så jag fick gå hem igen, med rådet att göra grönt te med vitlök och honung i, det ska tydligen oxå hjälpa mot hosta. Sagt och gjort, och jag pressade även i lite ingefära i min brygd. Och tack gode gud, det verkar fungera. Än så länge, just nu, i denna stund iaf. Jag hostar inte! Halleluja.

Svårt att skriva om nåt annat än sjukdom när det liksom tar över ens liv. Men jag är iaf ledsen över att jag inte kan vara i skolan... Vi skulle börja repa till turnén idag, och jag hoppas att de andra gör det trots att jag är borta, men jag vill oxå vara med! Hoppas verkligen att jag är bättre, o fortsätter att inte hosta av min häxbrygd, för imorn t.o.m fredag har vi Christina Kjellsson som gästlärare, och ska ha skrivarverkstad! Och det är ju en stor anledning till att jag går visskolan, iaf var det det från början när jag sökte, att få tips och inspiration till att skriva mer låtar, skriva oftare och få veta hur man ger sig själv idéer, och inte behöva vänta på gudomlig inspiration för att kunna skriva... Så jag vill väldigt gärna kunna gå i skolan resten av veckan!!!

Dags att vila nu, så att min önskan har en chans att slå in...


RSS 2.0