Jobba jobba joobba!

Jag jobbar! Det är lite overkligt ibland att jag har ett kontor med en jobbdator, en telefon, en kontorsstol som är bekväm, ett höj- och sänkbart skrivbord och en skrivbordslampa. Det är inte vad jag nånsin trott att jag skulle jobba med. Men det gör jag nu, och det är rätt kul! Det roliga är ju egentligen inte att sitta vid skrivbordet, och det är ju bara en liten del av jobbet, men ändå! Det är sjukt att jag har sånt här. Idag har jag bara haft en grupp, men de är så söta och fina och föräldrarna så snälla att jag lever på dem hela dagen. Jag älskar små barn! Så söta så söta så söta...

Idag är alltså en bättre dag än igår för de som håller sig uppdaterade på mitt liv via denna blogg. Det är så konstigt hur livet är helt annorlunda från dag till dag, trots att inget yttre förändrats. Helt plötsligt bara suger allt, sen leker livet. Ibland tänker jag att man (jag) borde jämna ut kurvorna på nåt sätt, men jag kan bara inte tänka mig att avstå från mina extremt lyckliga ögonblick, och jag tror inte att jag får dem om jag inte har dalarna. Nu låter det ju oxå som att jag är manodepressiv, men så är det ju inte. Jag är bara en humör- och känslomänniska ut i fingerspetsarna. Och som ovanstående resonemang visar ska jag nog fortsätta vara det. Jag gillar ju mig själv. Läser ju dessutom Mia Thörnbloms bok Självkänsla nu, just nu, och håller på att lära mig att älska mig själv, vara mig själv och acceptera alla delar av mig själv. Då är det kanske inte läge att försöka byta personlighet.

Måndag

Idag är det måndag och jag vet inte riktigt hur det är med mig. Tror att det är ganska bra men det gnager liksom i magen ändå. Många saker som ska kommas fram till och bli av eller inte framöver, och det gör mig lite stissig liksom. Jobb jobb jobb, ständigt dessa jobb som ska fås eller inte. Och så resten av livet oxå! Herreje. Jaja, nu ska jag i alla fall jobba. Konstigt med måndagar, måste jobba varannan för att få ihop mina timmar, trots att jag inte har några grupper. Så jag ska sitta och planera. Men det är ju bra, egentligen, att jag har mycket planeringstid, men det känns som att jag lika gärna skulle kunna planera hemma. Men men, man är väl effektivare här kanske. När man inte bloggar.


Nymålade naglar, sol & ledig dag!

Gött! Jag är ledig, har målat naglarna och solen skiner! En mycket bra start på dagen! Snart ska jag till Eric och jobba på vårt manusförslag till Sälen, sen träffa lillasystern och efter det träna! Och som om inte det räcker för att göra en bra dag, så ska jag se Håkan ikväll! Ibland är livet gött!

Har haft mina barngrupper för första gången i veckan, och det har varit roligt, mysigt, svettigt och spännande. Känns som att det blir en bra höst det här! Gillar dessutom min chef asmycket, och det underlättar ju på jobbet! Alla chefer borde vara som henne.

Nu ska jag klä på mig och åka till Eric!

måndagkväll

Japp, det är måndagkväll och jag borde öva på lite låtar som jag ska sjunga imorn på min första rytmiktimme, men istället läser jag bloggar, sneglar på min vackra pojkvän som sitter och lär sig att animera på andra sidan köksbordet, och tänker att jag vill vill vill att han ska upptäcka vad det är som är så fantastiskt med Göteborg.

Det har varit soligt och fantastiskt här idag och jag har bara jobbat lite. Från och med nästa vecka jobbar jag bara mina utlovade tre dagar i veckan, och det längtar jag till! Vill inte jobba heltid, det är för mycket. Ingen borde göra det, alla borde njuta av livet lite mer istället och inte tycka att pengar är så himla viktigt. Vad är det som är så viktigt med dem?

Nu. Ska jag sjunga en sång tror jag. Jonas får lyssna på musik i sina hörlurar, tror inte han vill höra sånger som "kom var med oss i ringen", "skrutten-lutten-li" eller "jag bor på en bondgård". Men man vet aldrig. Han förvånar mig varje dag, så kanske även nu. Hjärtat är fullt av kärlek! Det är det som är det himla viktiga i livet ju. Inte pengarna.

Lördag i Götet

Ååååh, det är lördag, jag är i Göteborg och livet känns gött! Jag har tränat, håller äntligen på att packa upp och göra ett hem av min lilla boyta, och ikväll ska jag på en fest och dricka ett glas vin eller två. Det känns helt och hållet härligt och bra!

Veckan har bjudit på nytt jobb som varit spännade och roligt, trots att jag inte ens satt igång med det jag egentligen ska göra än! Men jag leker kontor nu, ringer föräldrar och frågar om de ska komma på sin rytmik med sina barn, får lyssna till vad de tycker om livet i församlingen och känna mig lite viktig och knutpunktig. Jag jobbar ju i Svenska Kyrkan nu, vet inte om jag skrivit det nånstans. Ska ha rytmikgrupper med småbarn, och det känns väldigt härligt! Att jobba i kyrkan är ju lite speciellt, jag är ju inte troende på gud på det sätt som de är där, jag ber inte och jag tror inte på bibeln. Men när de anställde mig pratade vi om allt det här, och de sa att det viktigaste är att man delar deras värderingar, och det är ju typ att vara snäll mot människor och tycka att alla är lika mycket värda. Och det gör jag ju. Så det känns skönt att de vet att jag inte är troende. Men lite märkligt är det att helt plötsligt befinna sig i en gemensam bön, sånt har jag aldrig upplevt förut. Men jag tar det med ro. Det är olika sätt att önska goda saker i sitt och andras liv, vem man själv anser att man kommunicerar med är inte det viktigaste tycker jag. Jag sänder ofta tankar ut i rymden där jag önskar saker åt mig själv eller andra, och för en kristen är det säkert en bön. För mig är det en önskan, som hjälper mig att tänka lite klarare.

Nu ska jag gå ner i källaren och förfasas över hur mycket saker jag har där som jag inte kommer få plats med i lägenheten!

En stor varm kram till Robert. Jag tänker på dig.

RSS 2.0