Energi och pepp

Alltså, igår var jag på en så grym grej! En föreläsning/workshop om energi och hur man ska fokusera på den positiva energin och säga nej till saker som bara tar ens energi. Exakt vad jag behövde!! Jag har känt att tag att jag fokuserar på fel saker och låter onödiga grejer ta min energi. Och jag fick mig verkligen ett par tankeställare och sätt att tänka på som kan hjälpa när man står inför folk eller situationer som tar mer energi än de ger. Gött! Hon som föreläste heter Sanne Aronsson, och finns på det världsomspännande intranätet på denna adress:

http://sannearonsson.se/


Nu, mer om mig:

Fattar ni hur skönt det är att känna att man har den kropp man vill ha, att man tränar och är sund och frisk och härlig? Jag har ju haft småskador och sånt, men på det stora hela funkar ju min kropp ypperligt, och jag tränar och gör den starkare för varje dag. Det ger mig en sån kick! Älskar oxå att jag verkligen ser resultaten och känner mig fin och stark. Och jag tror att det är otroligt viktigt att credda sig själv för de göttiga saker man gör för sig själv, att se hur man utvecklas allt eftersom och peppa sig på resan mot målet. Då kommer man fram.
Nu ska jag ta på mig nåt tjusigt och gå på konsert! Woho!

Rösten.

Alltså, min röst är pajj! Inte så kul när man jobbar med att sjunga. Försöker sjunga sånt som inte är så påfrestande, men det är svårt att vårda rösten oxå, när man jobbar och lever i 100% AC-luft hela tiden. Försöker ha blöta handdukar på hytten hela tiden, så att det åtminstone inte ska vara så torrt där... Måste verkligen köpa mig en luftfuktare!

Och det är så påfrestande oxå, när vi har ett grymt band ombord som jag egentligen gärna sjunger med på kvällarna, men inte kan, för att jag måste spara på rösten. Och, eftersom vi inte har haft några gästartister den här veckan har jag och Eva kört det som här ombord kallas för Showtime med dem, alltså ett set på eftermiddagen med låtar. Hur kul som helst! Men jobbigt, för att jag känner att jag inte har hela rösten med mig... Hoppas det går över..

Så, då har ni fått ett inlägg om en trasig fot och ett om en trasig röst. Over and out.

Foten.

Till ljudet av siffror som ropas ut i rummet bredvid överväger jag i detta nu att gå och träna. Styrketränade en stund imorse men hann inte med nån kondition, så jag försöker känna efter om kraften finns att göra det nu istället. Har dock fått lite ont i vänster fot, vilket jag tror beror på att jag sprungit lite för mycket på senaste tiden, så jag kan inte springa idag, utan får ta crosstrainern istället. Och det är ju på inget sätt lika roligt, så för att jag ska komma iväg krävs lite mental förberedelse...

Det är ju så, att man lätt får lite småskador när man är i mitt läge, att man är rätt så vältränad, men inte har sprungit särskilt mycket på rätt länge (alltså innan jag började löpträna igen nu i höst), för att musklerna är ofta rätt snabba på att hänga på och byggas upp, men senorna och lederna har det lite svårare. Och det är det som känns som att det har hänt i foten nu. Den har fått ta lite för många smällar när jag intervalltränar, den är ju inte riktigt van vid så stora belastningar så ofta. Det känns tråkigt, men oxå rätt skönt att jag vet vad det är, vad jag kan träna istället, och att det kommer gå över. Men det är som sagt ganska mycket svårare att motivera ett pass på crosstrainern, som jag tycker är ca astråkigt, när det står ett löpband bredvid och frestar, som jag tycker är ca askul. Men men, jag får sikta på Göteborgsvarvet för att hålla mig!

Ok. Dagens blogginlägg handlar alltså om min vänsterfot. Grattis läsare!


Ja, en lista helt enkelt.

Jamen hallå ja! Ja, jag tycker ju om listor, så här kommer en:

1. Spelningen jag gjorde förra veckan på världens minsta scen var fin. Kanske inte den bästa jag har gjort men den var en påminnelse om vad det är jag ska göra egentligen. Och det är att att sjunga mina egna låtar. Spela dem för världen, eller valda delar av den i alla fall.

2. Det är bestämt och klart nu, att jag ska börja jobba halvtid på båten så småningom. Jag har inte skrivit alls om det innan, men nu är det klart och då känner jag att jag kan skriva om det. Jag gillar ju den här båten, men jag behöver hinna och orka jobba med min egen musik (se punkt 1) för att känna mig levande, så därför måste och vill jag jobba mindre här. Det känns som helt rätt beslut. Får se när det blir, men att det blir är bestämt i alla fall.

3. Jag känner just nu att den här listan är lite meningslös, men jag kör på ändå. För att halvt om halvt citera Politiskt Inkorrekt-bloggen...

4. Fatttar ni hur vältränad jag håller på att bli? I detta nu (eller ja, inte EXAKT nu, men ni fattar) håller mina armar, för första gången i mitt liv, på att anta den vältränade, tjusiga form som jag alltid velat ha. Det känns helt magiskt. Jag kan springa långt och lyfta tungt och känner mig som världens coolaste person för att jag verkligen genomför det här.

5. Jag och Gabrielle, en av mina två Cyperntjejer, har börjat spåna på en idé att åka till Thailand i vår, och det känns så sjukt rätt. Herregud vad gött, att komma iväg i några veckor och se ett nytt land, få känna sol sol sol, bada i salt hav, bränna fotsulorna i vit sand och få en massa ny energi! Ni hör ju, det är världens bästa idé. Vi måste bara få koll på våra jobb och spelningar och hela tjottabalongen, så att vi vet när vi kan åka.

6. Nu är det som att jag är Julius Ceasar, men; för övrigt har jag fortfarande de bästa systrarna i världen. (Och anser inte att de ska förstöras eller så, Julius Ceasar-referensen syftade endast till att jag säger samma sak jämt och ständigt) Kul att min parentes är längre än själva punkten på listan.

Nu går jag och lägger mig. Tack för att ni återkommer till min blogg med så pass jämna mellanrum som ni ändå gör, trots att jag bloggar lite mer sporadiskt i dessa dagar! Godnatt.

Underligt

Det är underligt. Att nu, när en vän blivit dumpad och hjärtekrossad har jag inga som helst bekymmer med att kalla dumperskan för en idiot som gjort si och så många fel och att både jag, min dumpade vän och alla andra borde sluta vara vän med henne på Facebook och visa att vi tycker att det hon gjort är fel. (Som att vi har nåt med det att göra, egentligen...) Och det är underligt bara av den enkla anledningen att när jag själv blivit dumpad, de två gånger det hänt de senaste två åren, har jag inte klarat av att bli alls lika arg, tillåta mig själv att bli hatisk eller ta bort fejjanvänskapen. Trots att jag säkert borde ha gjort det eftersom man lätt blir manisk med info om exet när den finns tillgänglig... Men jag har inte kunnat det. När det gällt mitt egna brustna hjärta. Däremot nu, när jag står utanför, ser jag tydligt och klart att det här är en kass situation, hon förtjänar inte hans vänskap alls utan han borde klippa alla band med henne. Konstigt. Att det är lättare att vara snäll mot andras brustna hjärtan än sitt eget.


Karaoke...

Karaoke alltså. Vilken oerhört märklig företeelse. Och vad otroligt många människor det finns som tror att de är bra på att sjunga?! Ok om man gillar att sjunga karaoke men vet med sig att man inte sjunger så bra. Men så är det inte med stora mängder av de som kommer upp och sjunger. Utan de tror att de kan. Jag förstår det inte.

Jag vet varför jag inte bloggat så mycket förresten. Det är samma gamla vanliga anledning. Har sånt som jag inte vill skriva om längst fram. Och då blir det ingenting alls. Utom idag då, när en massa annat kom helt plötsligt. Som tex min förundran över karaoke. Fattar det som sagt inte. Alls. Men folk verkar ju gilla det.


En sak till.

Förstår ni hur glad jag är över att min hjärna fungerar så att jag är tacksam över det jag har istället för bitter över det jag inte har?! Jag fattar att det är ett val jag gör, men det är oxå en del av den jag är, det går ofta av sig självt. Och det gör ju hela skillnaden i hur jag uppfattar livet. Inte så att jag inte sörjer det jag haft som inte längre finns, för det gör jag, det vet ju både ni och jag. Men att jag ändå, i min kärna, ser livet från andra hållet, det är så fantastiskt skönt. Jag är helt övertygad om att det gör mig till en starkare människa som får ut mer av det fina i livet. Uttrycket 'uppåt, framåt' summerar liksom det hela rätt bra. 

En lista om en tanke

Ursäkta! Jag vet inte vad som har hänt på sistone, glömmer typ bort att den här bloggen finns. Det är så mycket annat som händer...

Idag har jag en sak på hjärtat, en ganska oviktig sak, men ändå en sak som jag tänker på. Och jag tycker att den tydliggörs bäst med hjälp av en lista. Så här kommer alltså en lista:

1. Frukost. Flera sorters bröd, alltid någon tillagad rätt, exempelvis ägg & bacon eller omelett. Flera sorters flingor och müsli, många sorters yoghurt, kaffe, te och juice. För att inte tala om de fem fruktlådorna med två äppelsorter, bananer, päron och apelsiner. Eller de ca tio olika pålägg som finns i kylen.

2. Lunch. Lagad mat av hög kvalitet, med salladsbuffé. Dessutom olika soppor varje dag, alltid vegetariska.

3. Eftermiddagsfika. Kaffebröd eller bullar.

4. Middag. Lagad mat av ännu högre kvalitet, om ni frågar mig. Ett vegetariskt alternativ, samt salladsbuffé. Dessert lördag och söndag. Olika desserter på lördagar, alltid glass på söndagar.

5. Kvällsmat. Olika rätter, ofta av lite enklare slag, men alltid näringsrikt och uppfinningsrikt.

6. Förutom allt detta, en alltid påfylld kexbricka med olika söta och salta kex.

Ovanstående lista är alltså den mat vi serveras ombord på båten. Mässen är öppen 23 timmar om dygnet och flingor, frukt, yoghurt, kaffe, te, juice, bröd och alla sorters pålägg finns att äta av alla dessa 23 timmar om man inte skulle uppskatta den rätt som lagats just idag. Den lagade maten serveras vid specifika klockslag men finns alltid framme i i alla fall två timmar så att alla ska hinna äta.

Och det finns alltså folk som klagar på den mat vi får. Som vi inte behöver laga. Som vi serveras på tallrikar som vi aldrig nånsin behöver diska själva.

Ja, det var det jag hade på hjärtat.

Jag har tömt ett hus.

Den här veckan har jag tömt ett hus. Och mig själv, kan man säga. Jag får ont i magen nu när jag tänker på det. Hur jobbigt det har varit. Hur svårt och svart och tungt. Inte bara, såklart. Jag och mina systrar har skrattat mycket oxå, tittat på bilder och mints tillsammans. Hittat brev som våra föräldrar skickade till varandra på 70-talet när deras kärlek var ny och fin och fortfarande som kärlek ska vara. Men den största delen av tiden har jag fått stålsätta mig och bara göra. Inte tänka, inte känna, för då hade det aldrig gått.

Man kan inte spara allt. Man kan inte spara varenda gardin, varenda skolbok eller tallrik. Men att slänga allt det som man inte kan spara är svårt. Det tär inuti att slänga bort människors liv. De de var, det som var deras liv och tillvaro.

Tre generationer Svensson har bott i det här huset. Vi, mamma och pappa, och pappas familj när han var liten. Det var farfar som byggde huset 1956-57. För att ha inhyst så många människor under så lång tid tror jag att huset fått se alldeles för lite lycka och okomplicerad kärlek. Det är ett ångestridet hus vi lämnar. Ett som ger oss huvudvärk och andningssvårigheter. Och det är en sorg. Att lyckan inte har bott där. Att vi inte känner värme där inne.

Tre generationer Svensson har bott där. En generation Svensson har städat, tömt och röjt. Tillsammans med två av mammas systrar och deras män. De har bara kommit. Utan att vi behövt be dem, utan några krav. Utan med några starka armar, några ganska svaga men ändå hjälpsamma armar, hembakade kakor och kaffe. De har kommit med hjälp och kärlek till oss för att de förstår att det här är svårt för oss. Jag är så tacksam för det. Jag är så tacksam för dem. För er; Sirkka och Jim, Egon och Taina. Vi hade inte klarat det utan er. Vi hade inte hunnit, och vi hade gått på knäna känslomässigt. Tack, kära älskade ni för att ni gjort den här svåra veckan lättare.


Volym

Jag har egentligen mycket annat att berätta men det hinner jag inte, så jag nöjer mig med att meddela att jag är så innerligt glad att jag klippt mig hos frisören på båten. För det har inneburit något så ovanligt och fantastiskt som volym i mitt hår! För er som känt mig ett tag vet ni vilken revolution detta är. Och jag förstår om just fenomenet morgonrufs inte gläder så många människor men för mig är det liksom en välsignelse. Jag har volym. I mitt hår. På morgonen. Innan jag ens rört vid det. Helt magiskt. Tack Pamela!


RSS 2.0