Inget guld här inte.

Jag har nu vaknat någon gång mellan 07.21 och 07.28, alldeles av mig själv, hela veckan. Hela lediga veckan som jag försöker vila upp mig under. När jag har lagt mig har inte gjort nån skillnad. Mycket märkligt. Någon guld i mund har jag heller inte sett på morgonstunderna. Mest mörker. Gud vad mörkt det är på mornarna. Stackars oss som bor här i Sverige. Fem månader mörker nu, typ.


P.T!

Jag har ju skaffat mig en P.T. En personlig tränare. Hon heter Hanna Brehmer, är 155 cm lång och helt grym! Jag vill bli starkare än nånsin och hon hjälper mig uppåt och framåt! Jag är ju dessutom lite less på mina små små extrakilon som jag har, (med mina mått och kläder mätt alltså) så vi har en måltidsplan oxå, som jag tycker att jag lyckats följa rätt så bra faktiskt! Och framförallt har jag lyckats bli av med nästan 100% av mitt sötsug, och som ikväll, när det dykt upp igen, lyckats vända min tanke från att gå ner till närlivs och köpa smågodis, och istället göra en göttig fruktsallad med keso till! Och gör er som känner mig så är det ju helt makalöst. Lite som att bestiga ett berg eller typ simma fast man inte kan. Så heja mig och tack Hanna för motivationen!

Kolla vad fin den är!


Ordning på torpet och insikter.

Först och främst vill jag tacka Maria, som uppmärksammade mig på att jag tryckt på "Ändra redigerare" här nedanför. Nu ser iaf sidan ut som den brukade när jag ska blogga, så nu kanske även styckeindelningarna ska fungera. "Men! Det har de ju gjort!" kanske ni tänker nu, men det är för att jag har bloggat från mobilen på sista tiden och då är det andra bullar serrni. Andra, jobbigare, bullar, för att skriva mer än sms-långa texter på iPhones tangentbord är ingen höjdare vill jag lova. Så nu hoppas vi att allt är löst och glatt och härligt och att jag aldrig mer behöver få en liten hjärnblödning vid min dator för att allt ser ut som en enda röra.

Så. Detta om detta.

Idag fick jag en insikt. Jag skriver ju ibland om sorgen. Ganska ofta, tror jag. Och idag slog det mig varför. För det är ju inte för att jag så gärna vill att ni ska få läsa om hur jag känner, om och om igen, eller att jag tror att det är så himla intressant heller. Jag har inte vetat varför jag gör det, utan bara känt att jag behöver det. Och så idag, när jag satt i ett inferno av döda-föräldrar-papper som jag måste ta hand om och fick panik och började gråta, men inte kunde gråta så länge för att jag väntade ett samtal från en flyttfirma och inte ville snora dem i örat, så insåg jag att när jag skriver om sorgen så är det för att jag behöver distansiera mig från den. Att sitta mitt i den, ha den i bröstkorgen och i magen och ibland inte veta hur jag ska bära mig åt för att kunna andas genom den, det är, som ni kanske förstår eller vet av egen erfarenhet, jättejobbigt. Men att skriva om den är ju att intellektualisera den. Att tänka den istället för att känna den direkt. Och jag tror att det är därför behovet blir så starkt och jag bara gör det utan att tänka mig för riktigt. För att lätta den där ångestliknande känslan. Den som känns som ångest men inte är det. Den som bara är jättestor och stark sorg.


Susanne

Jo! Jag vill bara lämna er med en ljuvlig bild på en fin samling saker som jag hittade i förrådet i helgen. Kära gamla Susanne. Hon kniper inte på just den här bilden, men hör ni henne säga det? Och KNIIIP!


Helgen

Den här helgen alltså. Herregud. Jag kan liksom inte ens börja beskriva den. Mer än med att det är tur, som i annars-hade-jag-inte-överlevt-typ-tur, att jag har mina systrar och att vi delar samma makabra humor, vågar känna det vi känner och kan säga allting högt. För vi har varit i huset. Och tömt och slängt och fixat och donat och inte ens kommit halvvägs och inte hört ett pip ifrån någon människa någonstans som kunnat tänka sig att hjälpa oss. Utan där har vi stått, gått, plockat, skrikit, skrattat och gråtit. Kanske lika bra egentligen. Att vi inte haft sällskap alltså. Så att vi kunnat vara och göra precis som vi velat. Men dra åt skogen vad mycket saker det är. Mycket saker och mycket känslor.

Elin och Ellinor. Ni är det käraste jag har.


Tråkigt

Fy fan vad tråkigt det är att vänta på vårdcentralen.


Tack för ikväll.

Ikväll har jag pusslat med tre mycket härliga kvinnor. Ett tusenbitarspussel som vi inte blev klara med men som vi umgicks över och runt i några timmar. Med varierande samtalsämnen och pusselkoncentration. Och jag är så tacksam för att alla ämnen får plats. Att vi får säga allt utan dom eller skam eller ens ett uns av tvekan.

Att jag får beskriva hur jag låg på hallgolvet efter telefonsamtalet där jag fick besked om att min pappa var död, och säga hur jag såg min lillasyster sjunka ihop och hörde min storasyster skrika.

Att jag får berätta om mitt senaste gynekologbesök där metoderna var aningens besvärande.

Att jag får lyssna till tvivel kring huruvida någon är en tillräckligt kompetent teaterlärare, och skaka på huvudet åt någon annans extrema gravidhormonhumör som gör att hon gråter över allt och ingenting men har en förstående man som då leder henne till soffan.

Att allt det här ryms i samma rum och samma folk och känns lika självklart att lyssna till och prata om.

Det är jag tacksam för. Kanske allra mest för att de - ni - vågar lyssna på mig när jag behöver prata om det svåra. Att det inte blir en stor grej men att det får plats. Jag behöver det och det hjälper mig så mycket att få låta det finnas i mitt liv och mina vardagstankar.

Tack för ikväll.


Liten måndagsinsikt

Kom precis på att jag inte måste vara trevlig mot alla och visa hänsyn för andras känslor hela tiden. Nyss tex, fick jag dåligt samvete för att jag satte i mina hörlurar och satte på musik när en dragspelsman klev ombord och började spela. Det behöver jag inte ha. Och jag är ju bra på att säga ifrån och så, till folk, men jag får så ofta dåligt samvete. Och det behöver jag inte ha. Jag säger ifrån när jag känner att saker är fel, det får man. Och man får välja att lyssna på musik man tycker är bra istället för en dragspelare som man får huvudvärk av.


SATAN!

SATANSJÄVLASKITBLOGG.SE!!!! Alltså, jag får ett nervsammanbrott när jag kollar på hur mitt inlägg ser ut! Helvete.

Söndag kväll.

Jaha. Här mobilbloggade man häromdagen, men det inlägget finns visst inte. Det var tråkigt. Kanske har vårt 90-talsinternet inte kapacitet att lägga upp sådant via telefoner, vad vet jag. Det har iaf inte kapacitet att sända radio. Vilket är tråkigt. Jag är trött så jag gör en lista. 1. Det gör så ont i mig när mina systrar är ledsna. Jag får ont i mellangärdet, som att det sugs inåt och trycker bort luften ur mina lungor. Och det gör mig så förtvivlad att jag inte alltid kan vara nära dem när de är ledsna, eller de vara nära mig när jag är det. 2. När jag kommer hem imorn ska jag kolla ordentligt vad det är ni har skrivit i era kommentarer om mina styckeindelningar, och se om jag kan göra något åt problemet. Har haft lite för mycket att göra i veckan för att hinna kolla det. 3. De två ovanstående punkterna visar mycket tydligt att man har små och stora problem samtidigt här i livet. 4. Jag laddar i mitt inre för en helg i Jämtland. Det gör oxå ont i mig. Ibland ser jag situationen utifrån och då blir jag precis lika bestört som alla som stod runt oss när det här hände. Fy fan. Stackars oss. Jävla skitliv. 5. Jag svär för mycket. 6. Nä, nu är jag för trött, så det här blev oxå en rätt kort lista. 7. Godnatt.

Äckel

Hallå! Jag vill inte krama dig ditt fylleäckel!!!

Ja, så hade jag lust att säga till en snubbe igår kväll när världsmästerskapet i fylla avgjordes på min arbetsplats och en deltagare tog paus i supandet för att närma sig mig med "får man en klem?" (klem = kram på norska) "Nej tack" svarade jag vänligt men bestämt, och han såg ut som att jag tackat nej till att få en miljon typ. Förvåningen kunde inte varit större. Så han frågade några gånger till. För det är ju vida känt att en person som tackat nej till kroppskontakt en gång ofta ändrar sig efter lite tjat.


Liten lista.

Här kommer en lista med saker jag tänker på för närvarande. Jag rangordnar icke här, utan ger er helt enkelt några random grejer som kommer och går i min hjärna.

1. Uppdrag granskning måste såklart vara tuffa i sin rapportering. Men jag tror på Per Johansson och Hudiksvalls omvårdschef när de säger att de inte vill eller velat något ont. Men! Varför de inte tagit reda på reglerna kring bidrag/pension och arbete utöver det, det är löjligt och inkompetent. Klart alla ska ha samma lön!
2. Jag tycker inte att Håkan Juhomt ska avgå. Det gynnar inte partiet att byta ledare en gång i kvarten, även om han nu begått misstag eller fuskat.
3. Det är konstigt att danska människor inte förstår hur svårt det är för icke dansktalande att förstå vad de säger.
4. Jag älskar mina systrar och den ärlighet och öppenhet vi har. Kärleken ligger som en varm kudde runt hela mig.

Oj, det blev en kort lista. Men jag måste jobba nu. Får kanske fortsätta på den sen! Hej så länge.


Innan jag slutar för idag.

Tack för tipsen om styckeindelningarna! Det brukar inte krångla i Explorer, men nu ser själva sidan där man skriver märklig ut oxå, så det kanske är nåt på gång, jag vet inte. Framförallt blir jag iaf glad att det finns andra som engagerar sig i frågan och upprörs och funderar över det. Det lättar styckeindelningsångesten. Som jag ju fortfarande har, ni ser ju gårdagens inlägg... En till bra dag på jobbet! Jag samlar på dem. De är bra att ha när jag är trött och less. Tänka tillbaka på. Men det är lite svårt att komma ihåg att göra det de dagar man faktiskt är trött och less. Mycket lättare att tänka att man ska tänka, än att faktiskt göra det sen. Jaja, jag kanske kan komma ihåg att gå tillbaka och läsa om det iaf. Jag är för övrigt mycket trött på mediedrevet kring Juholt nu. Framförallt för att det är värre när en vänstermänniska gör fel/fuskar än när en högermänniska gör det. Fan ta den inställningen och medias högervridning. Och förresten, fan ta hela samhällets högervridning. Den suger.

Jobb jobb jobb

God afton, gott folk! Jag avskräcktes ju en aning häromdagen när styckeindelningen slutade fungera fullkomligt här på blogg.se, men nu gör jag ett nytt försök. Måtte satan ta de inställningar som gör att bloggen inte gör som jag vill, men de ska icke få hålla mig borta! Idag har vi haft övning, en bra sådan. Och det gillar jag skarpt. Jag vill ha bra övningar, med ledare som tar det på allvar och får oss att skärpa till oss. Något jag inte gillar så skarpt, är folk som ändå inte klarar av att ta det på allvar, utan måste laja till det, och framför allt när de skrattar åt mig som tar det på allvar. Det gör mig så jävla förbannad. Det var två män i typ 45-55-årsåldern som inte kunde fokusera, och det gör ju att jag känner mig löjlig när jag försöker vara i situationen och faktiskt öva på hur det skulle vara att ta hand om en full gäst med brutet ben som inte vill ligga still i väntan på sin ambulanshelikopter.. Men men, jag har även haft en härlig dag och kväll här på jobbet, så jag ska inte bara klaga på det som störde mig. Har haft underbar publik nu under kvällen och känt hur jag faktiskt, på riktigt, bygger mig en liten fanbase i Norge och till viss del Danmark genom att spela här på båten, och det är ju gött att känna. Och nu är det plötsligt dags att sova känner jag, så det blir lite avhugget det här. Men jag blev så himla trött. Sov gott hörrni. Jag gungas till sömns. Lagom mycket.

Styckeindelningar.

För övrigt vill jag bara tillägga att nedanstående inlägg är författat i flera stycken, men det verkar vara nåt fel på blogg.se, för det publiceras helt utan styckeindelningar. Har mailat dem om det och hoppas att det löser sig snart, det är otroligt irriterande.

Saknat samtal.

Idag, just nu, saknar jag min pappa. Det är svårt att skriva, för det är så mycket som gör det så svårt att tänka på honom. Vår relation var komplicerad och han tog inte ansvar för att han var min pappa. Han var inte en pappa, den som jag behövde. Han hade ingen villkorslös kärlek att ge. Ingen trygghet att bjuda på. Jag vet inte varför, eller riktigt vad han var istället, men något fattades i honom, och mellan oss. Vi kunde sällan mötas för det fanns så mycket som låg ivägen, känslor och minnen som aldrig reddes ut. Så vi levde ganska långt ifrån varandra, känslomässigt och fysiskt. Så han är svår att sakna. Men idag saknar jag honom. Idag, när jag sitter och tänker på hur påfrestande jag tycker att det är, att Sverige styrs av fyra partier, ihoprörda till en allians, som inte alls leder landet åt det håll jag vill. Att de gör Sverige till en svårare plats att leva på om man inte fötts på rätt adress, med rätt föräldrar. Att de gör Sverige till ett mer segregrat land där resurser läggs på övervakningskameror och polisinsatser istället för förebyggande arbete, kommunikation och en skola som har plats för och orkar, kan och vågar se alla sina elever. De gör Sverige till ett land där känslan av vi och dom blir tydligare ju längre tiden går. Ett land där konsumtion blir viktigare än människovärde, där valfrihet i alla frågor är viktigare än välfärd i alla lägen. Det är viktigare att den som har råd får allt den vill ha än att alla får det de behöver. Det är viktigare att göra vinst än att göra rätt. Och jag har ganska liten, faktisk, politisk kunskap. Jag är inte insatt på det viset att jag med argument och siffror kan övertyga och diskutera. Jag känner politiken. Jag har den i ryggmärgen och i magen och känner väldigt tydligt åt vilket håll min kompass pekar. Och när jag då känner den hopplöshet jag gör idag, för att landet styrs åt fel håll, det blivit ett skällsord att vara socialdemokrat, och när dessutom socialdemokraterna, och resten av den vänstra sidan, inte heller klarar av att stå upp för sina solidariska åsikter, presentera dem tydligt och med alla medel de har visa på varför deras sätt att styra landet skulle gynna hela vårt samhälle, utan istället kollras bort av tron att de också måste verka som att de tycker att den personliga rikedomen i enskilda hem är viktigare än vår gemensamma välfärd, då saknar jag min pappa. Som jag kunde ringa till och få vara känslomässigt politisk med, prata om hur jag önskar att det vore och bara få medhåll från och dessutom få höra långa utläggningar om hur han knappt kunde identifiera sig med det mittenparti sossarna blivit, men att han ändå, efter att ha passerat 60-årsstrecket, inte kunde tänka sig att byta. Det saknar jag. Självklarheten i att tycka och känna samma sak i en fråga. Glädjen i hans röst när han hörde mitt engagemang. Den var fin.

Brorsan

"Vadå?!" tänker ni kanske nu, Erika har ju ingen brorsa! Nej, det stämmer. Men jag har varit PÅ Brorsan! Ett härligt litet gammalt ALV-gäng samlades på Min bror & jag, a.k.a Brorsan och åt mat och hade det gött. Vill rekommendera maten där, den är grym! Kyckling fullsmockad med spenat och fetaost (eller var det get?!?! Minns inte, gott var det iaf..), det var gött det.

Jaha, så intressant var jag idag. Så kan det gå.


Kolla!

Hallå! Kolla vad jag fick med posten idag!! Tillsammans med ett tackkort för bröllopssång. Jag blev alldeles chockad och lycklig. Hade inte väntat eller förväntat mig detta, sjöng ju för att det var vänner liksom. Helt fantastiskt! Oj vad jag ska njuta av det här hörrni. Tack Anna och tack Verner, ni gjorde just den här dagen ännu bättre.


Tack Göteborg!

Att få vakna till den här utsikten, öppna fönstret och inte frysa ihjäl fast det är oktober, det känns gött. Tack Göteborg för att du visar din finaste höstsida för mig när jag kommer hem.


Hemma!

Äntligen hemma hörrni! Herreje vad skönt det ska bli att sova i min egen säng. Så skönt att jag inte kan blogga mer nu. Hej.

Fast just det! Ville visa den här bilden oxå! Som jag tog utanför StenaLineterminalen förra måndagen. Den som köpte den vibratorn hade bråttom att ta fram den verkar det som. Kartongen låg liksom slängd på trottoaren. Gött.


Rutiner

Ni vet hur man är när man har en fast rutin med mattider? Att då blir man hungrig exakt på minuten samma tid alla dagar? För att kroppen har vant sig vid det? Så är det att jobba på Stena Saga, fast med veckorutinen och att åka hem. För nu är veckan egentligen slut. Nu går jag egentligen och lägger mig den sista kvällen för veckan och kliver bara upp och städar hytten imorgon, sen är vi i hamn, har avlämningsmöte, och sen tar jag spårvagnen hem och kraschar i min soffa. Och detta är min kropp van vid. Så nu är jag så trött att jag håller på att gå av.

Men, förstår ni. Just den här veckan är inte som andra veckor. För den här veckan är det Barnas Båt, och då är vi inte alls i Göteborgs hamn imorgon bitti, utan i Fredrikshamns. Och inte går det några snabbåtar därifrån för oss att ta oss hem med, och framförallt inte dit för den avlösande personalen att ta sig till Saga med, utan vi får snällt åka med till Oslo, de får snällt åka buss dit, och vi får sedan snällt åka buss hem till Göteborg imorgon kväll. Vilket alltså betyder att jag ska jobba hela dagen imorgon. Och detta faktum känns just nu helt oöverstigligt, eller för att citera en gammal Idoljurymedlem: ORIMLIGT! Hur i hela friden ska jag orka jobba imorn? Jag är ju i princip slut som människa? OCH som artist, vilket alltså är mitt yrke på båten!?

Den som lever får se hur det går. Just nu försöker jag fokusera på att klara av 45 minuter till av karaokelisteskapande ikväll. Det är ett evighetsjobb utan dess like. Men det är ju i alla fall skönt att ha nåt att göra den sista stunden, annars skulle jag nog ha säckat ihop fullkomligt. Nu gör jag det bara litegrann. Sådär så att jag får dålig hållning och blir tre centimeter kortare.

Men på tisdag. Då är jag hemma. Vaknar i min egen säng, blickar ut över Wavrinskys plats och går och handlar frukost av närhandlaren som tycker att jag är vacker i nyvakenfejs, rufsigt hår och mjukisbyxor. På det där ickeäckliga sättet tycker han det. Det där som kommer av att man har handlat på samma affär i åtta år ni vet, och träffat handlaren i alla sina skepnader. Och han kommer fråga: Är du ledig en vecka nu? Och jag kommer svara: Ja, nu är jag ledig. Och vi kommer le mot varann och han kommer veta att jag kommer komma tillbaka inom två timmar för att köpa nåt som jag har glömt eftersom jag inte kunde fokusera på nåt annat än frukosten.

Det blir fint.

To the rescue

Nu händer det grejer på min båt. Eller, inte för mig, just nu, för jag är en rätt så oansenlig person här ombord när det kommer till säkerhet och att hjälpa till i kris och så. Men! Vi vänder i detta nu för att åka och titta till en annan båt som tydligen gått på grund! Herrejistanes.

Ok. Innan jag ens hann blogga klart kom de och talade om att de som hade förlist redan var räddade och att vi håller på att vända tillbaka igen. Så spännande skulle vi inte ha det. Men det är ju gött att det gick bra med båten. Kanske viktigare än att jag har nåt coolt att blogga om under tiden det händer.

Nu går jag och lägger mig hörrni.

RSS 2.0