Kroppskontakt.

Jag tycker mycket om kroppskontakt. Jättemycket. Jag tycker om att kramas, att hålla handen, att vara nära och att känna en annan kropps värme mot min. Jag har sällan problem med sånt som att mina knän rör någon annans på tex bussen, och jag kan stå nära folk jag inte känner utan att bli obekväm.

Men. Det finns några typer av kroppskontakt som jag inte tycker om. En av dem är en som berusade människor gärna använder av nån mystisk anledning, nämligen att luta sig in oerhört nära för att prata med en. Så att man har deras alkoholandedräkt mot sin kind och i sitt öra. Det tycker jag inte om. Alls.

En annan som jag fullkomligt avskyr, det är när äldre män (de faller också mycket ofta in i den berusade kategorin) vill stryka mig på kinden. Och jag frågar mig; varför?! Varför vill du, som jag inte känner, stryka mig på kinden när du säger att du tycker att jag sjunger fint? Det känns äckligt och går långt över gränsen för hur långt inne i mitt personliga utrymme jag vill ha dig. Jättelångt över gränsen faktiskt. Jag trivs bäst när du sitter borta i din soffa och sjunger med och är glad. Närmre än så behöver jag inte ha dig.

Men jag fattar, så ni vet, att det inte är illa ment. Det är ju nån slags välvilja, men det får det att krypa i kroppen på mig.


Visitkort.

Jag måste skaffa visitkort. Så är det. Och det är en grym grej, för det är folk varje dag på jobbet (utom i måndags då, se det blogginlägget) som frågar efter mina uppgifter och var man kan höra min musik. Så nu får jag se till att skaffa mig domännamn osv, så att jag kan trycka upp korten iaf, även om inte hemsidan är klar.

Och! Det är väldigt härligt, att folk frågar om mina uppgifter, efter mera info och mera av mig! Det ska jag lägga i en ficka i hjärtat och ta fram om det skulle dyka upp en kärringjävel igen nån gång. Och upprepa tyst för mig själv medan hon mal på.

Idag var det ovanligt många som frågade och pratade efteråt. Den sista mannen jag pratade med sa allt han hade på hjärtat tre gånger. Som nån slags superstamning, fast med hela meningar. Allt kom tre gånger. På snabb norska. Det var ett intressant samtal. Eller tre.


Bättre dag.

Idag har varit en bättre dag. Vill bara meddela det nu innan jag går och lägger mig, så att ni slipper oroa er. Idag har jag haft lyssnande publik och sluppit sura kärringar. Hade en snubbe som verkade lite koko i skallen men han var mest överaktiv, inte otrevlig. Och så sprang jag på en kille i vars pub jag spelade 2009 när jag var på turné med min visklass! Han satt och lyssnade och så pratade vi efteråt, så där kanske jag ska spela igen i framtiden! Kul för mig!

Skönt att gårdagen var igår och att idag var bättre. Så man kommer ihåg varför man har jobbet man har liksom. Nu ska jag sova.

Utskälld.

Jaha tänker ni, vad har hon nu på hjärtat? Jo, förstår ni, jag har på hjärtat att när en kärringjävel har mage att skälla ut en för att man slutar spela när det är NOLL personer som lyssnar, då blir jag förbannad. Sådär förbannad att jag vill gråta och inte riktigt kan försvara mig. För det är ca tre pers på båten idag (observera att detta är en underdrift med ca 100 pers, på vår båt som tar ca 1500 passagerare totalt), och jag spelade ändå två set, ett rätt långt, där ca 10 pers totalt kom och gick och lyssnade mer eller mindre uppmärksamt mitt i sina respektive jakter på mat eller alkohol. Sedan tog jag en rätt lång paus och jobbade med annat. Och när jag sedan spelade igen var det totalt fem personer i hela lokalen (personalen icke inkluderad, med dem och mig var vi nio stycken) varav tre satt långt borta och drack öl och pratade, en satt så långt åt sidan från mig att jag inte kunde se honom ens om jag vred sönder min nacke, och som dessutom surfade, samt en korsordslösande kvinna som suttit där hela kvällen utan att titta upp en enda gång, och som oxå satt i omöjliga vinkeln där man bara sätter sig om man inte vill vara publik utan vill sitta ifred alt. surfa och ha ett eluttag nära. Dessa fem personer lyssnade alltså inte på mig. En av dem applåderade efter nån av låtarna. Nån person kom och gick under tiden. Efter en låt där ingen applåderat eller ens tittat på mig, och då det oxå var dags för bandet här nere att börja spela sa jag det, att nu får man gå en våning ner om man vill ha mera livemusik, och sedan plockade jag ihop alla mina saker, något som ändå tar en 5-10 minuter. DÅ kom kvinnan. Efter mina TVÅ SET för NOLL intresserade. Där jag stod och redan kände mig som den sämsta trubaduren i världen. Då kom hon och skällde ut mig för att jag skulle sluta spela. Och då ville jag gråta. Det gjorde jag inte. Men jag kommer kanske göra det om en stund, när jag går och lägger mig. Att vara trött och känna sig kass och få skäll, det är ingen lyckad kombo.

Ut till sjöss

Jaha, då har den här veckan gått och jag drar igen. Det går väldans fort. Nästa gång jag kommer hem är det oktober. Ojojoj. Nästa gång jag kommer hem hoppas jag även få träffa familjen Pekkari/Sundström, de har jag sett alldeles för lite av på sistone. Men ett sms eller så kanske är ett bättre medie för att höra av sig egentligen, än via bloggen.

Den här helgen har för övrigt varit fin. Mycket syster, nya bekantskaper, lite dans och fina dagar.

Bortglömd blogganledning.

Alltså, jag hade nån anledning till att jag gick in här och skulle skriva nu, men jag minns inte vad det var. Antagligen är det för att det som ligger längst fram i hjärnan just nu inte lämpar sig för bloggande, så brukar det ju vara med mig. Då går det inte. Alltså, gud vilken tur att jag inte är kriminell eller typ politiker. Jag skulle aldrig kunna hålla masken och vara cool när det behövs. Det är ju som att jag har tanke- och känslotorretts! Det som är närmast mig just nu är det som kommer ut. Bra ibland, konstigt ibland.

Men! Jag ska få träffa min lillasyster idag! Det ligger längst in i hjärtat istället för längst fram i hjärnan men går ändå att skriva om. Hon är grym och vi träffas för sällan trots att vi bor i samma stad. Men plötsligt, lördagen den 24 september, händer det. Nu ska vi ses. Och jag ska fortsätta jakten på den perfekta sport-bhn. Inte världens lättaste jakt kan jag berätta.


Min vecka

Kära vänner! Jag bloggar så mycket nuförtiden att fyra dagar känns som värsta uppehållet. Men jag har haft fullt upp med förkylning och spelning i veckan, efter att jag kom hem från kickoffen i tisdags, så jag har liksom glömt av det här med att ni sitter och undrar hur jag har det och vad jag gör.

Förkylningen har jag nu fått bukt med efter diverse råd och huskurer, och känner att jag är tillbaka på banan, och spelningen gick bra, mycket tack vare nämnda huskurer. Stod med ingefärste med kanel och citron i ett glas bredvid mig under spelningen, såg typ ut som att jag hade spytt i mitt vattenglas, men vad gör man inte för att hålla stämman klar och ren för sin publik?! De sjöng iaf glatt med i det mesta och verkade inte särskilt bekymrade över att jag ibland antog en Bonnie Tyler-aktig röstskepnad.

Ni vet när man är extra glad och upprymd för att nåt bra kanske håller på att hända? Så är det för mig nu. Det är nog oxå en av anledningarna till att förkylningen gått över. Bakterier frodas inte så bra i lyckorus.

2,1

Det är sent. Vi har Latinokryss på båten och har jobbat asset av oss hela dagen och kvällen och natten lång. Jag är svettig, jag ska snart sova, jag har haft alldeles för lite rast och skaffat mig några övertidstimmar. Jag kommer förmodligen grina lite innan jag somnar för att jag är så trött och inte fixar det i mitt liv, i min situation.

Men! Nu, under det sista bandets spelning, när jag äntligen kunde sitta ner framför en dator med fungerande internet en stund, så har jag till slut, äntligen, anmält mig till Göteborgsvarvet 2012!! Hurra! Tänka sig, att plötsligt hände det. Jag ska springa en halvmara, äntligen. 2,1 mil. Jag har ju drömt om det i flera år. Men liksom inte kommit iväg. Har istället kommit iväg till Småland och Cypern på vårkanterna, så det har liksom inte passat med livet. Men nu gör det förhoppningsvis det. Så nu är jag anmäld. Gött är det.


Aldrig.

Att min mamma aldrig kommer få träffa de barn jag förhoppningsvis ska få i framtiden, det är så orättvist och sorgligt. Och att de barnen inte får träffa henne. Min fantastiska mamma.

Hej och förlåt.

Ja, här bloggar man att man är rädd för att dö till havs, sen bloggar man inte på tre dagar. Smart. Så hej alla som trodde att jag kanske dött till sjöss. Det har jag inte. Jag har haft mycket att göra på jobbet och internet har så att säga inte alltid verkat till min fördel. På telefonen funkar det, men på min dator, nja. De har en beef tror jag. Och blogg.se har en beef med smartphones, så det går inte blogga från mobilen på det där bra, smarta, internetsättet, utan bara via mms. Och här ute till havs betalar man tydligen ca 40 000 miljarder per mms, så jag låter bli dem.

Ok, nu vet ni det! Som ni undrat! Men, det viktigaste har väl kanske ändå gått fram, och det var ju att jag är livs levande, att båten inte sjönk och att jag kommer hem igen på tisdag. Det sista blev bonusinfo, för er som tänker sig att socialisera med mig i veckan. Det gör jag nämligen gärna.

Nu däremot ska jag sova. Imorn är det latinokryss på båten, då blir det tydligen livat. Hej hej.

Rädslor

Jag är mörkrädd. Har även haft problem med ensamhetsrädsla när jag var yngre, kunde få lite skräck för att vara på solokvist i huset liksom. Ibland är jag lite smårädd för spindlar fast jag hatar mig själv när jag är det. Men de där stora, äckliga spindlarna som har köttiga kroppar och långa, tjocka, krokiga ben, de gillar jag inte. En gång blev jag rädd för en älg, men det var för att jag nästan sprang in i den på min joggingtur. (Har jag sagt att jag är från landet?) Så, det finns saker jag är rädd för. Några stycken saker är jag, av mer eller mindre logiska skäl, rädd för.

Men. Vatten har aldrig varit en av dem. Jag lärde mig att simma under vatten så tidigt att jag inte kan komma ihåg en tid när jag inte kunnat det. Mamma fick dra mig ur vattnet när vi var på badplatsen när jag var liten. Och trots att temperaturen sällan översteg 15 grader i Indalsälven så skulle jag prompt bada i den på sommarlovet. Så den här känslan jag har nu, och som jag också hade stundvis igår kväll, den är lite främmande. Jag sitter och ogillar vattnet. Skräckar lite. Försöker vända mig till logiken och mitt sansade sinne och säga till mig själv att allt kommer gå hur bra som helst. Att det värsta som möjligen kommer hända inatt är att jag kräks i min papperskorg. Men just nu, när det slår i sidan av båten som att vi rammar rätt in i väggar av sten snarare än vatten, så är det lite svårt. För det är lite otäckt. Jag vill helst inte vara här, men har ingen annanstans att ta vägen. Så jag bloggar och hoppas att det ska lugna sig snart.

För den som undrar så har min storasyrra opererat ögonen idag. Med laser. Så jag känner mig hyffsat säker på att hon inte kommer läsa det här förrän tidigast imorn när allt gått bra och jag är lugn som en filbunke igen. Men OM hon skulle läsa det så är ju svaret och sanningen att kaptenen inte skulle gått ut till havs om han inte visste att det kommer gå bra. Så jag behöver egentligen inte vara rädd. Men det är fan lite svårt ibland alltså.


Det gungar.

Ja, kära vänner. Det rullar på här ute. Men vi är på väg in i Oslofjorden snart och då kommer det enligt sjörävarna lugna sig lite. Och så ska tydligen de värsta vindarna komma imorgon när vi ligger stilla i Oslo över dagen. Hoppas att det stämmer! Känns inte som att det är någon som helst fara, det är mest att det är obehagligt att det gungar och att jag ligger lite på gränsen till att må illa ibland.

Det var det. Jag lever alltså men har inte hälsan helt och hållet. Den är lite, lite eftersatt.

Gamla Katja

Jag är på båten nu. Nu, när Katja, den gamla orkanen, är på väg in över Kattegatt och västkusten. Känns bra. Klockan är ca 15.30 och vi börjar redan nu känna av att det gungar på här ute. Gött för oss! Tur att man inte har anlag för att bli sjösjuk, då hade det nog varit kört redan nu. Sen kan det ju gå åt skogen ändå, jag har ju aldrig varit ute på sjön i rejäl blåst, men det är ju i alla fall bra att jag inte kräks av tanken på att det gungar...

Det här blev för övrigt en bra helg. Jag känner mig mycket nöjd på flera fronter! Spelningen gick jättebra, det var en snubbe som jobbar på P4 som var där och lyssnade och tydligen gillade det han hörde, så det kändes ju gött! Och sen var jag på en härlig födelsedagsfest som följdes av en utekväll, som oxå var väldigt lyckad!

Hörrni, nu ska jag gå och äta innan dagens säkerhetsövning. Sånt känns ju extra motiverat efter att en passagerarfärja sjunkit nu alldeles nyss. Men Elin - oroa dig inte! Det var en överlastad färja. Vi är inte överlastade.

Seriöst?! TV4 väljer alltså att zooma in p...

Seriöst?! TV4 väljer alltså att zooma in på en 20-årig tjejs bröst vid ett flertal tillfällen, i intervjun inför hennes Idolsökning... Så lågt, billigt och äckligt att jag knappt kan tro att det är sant. Skämmes, producenten, skämmes!!! Usch.


hejsonja

Förresten, jag har ju glömt länka till världens bästa blogg!! Fan vad jag älskar den här kvinnan. Har ni Twitter så följ henne där oxå, @hejsonja heter hon. Liksom bloggen: http://www.hejsonja.se/. Sonja for president. Tack för mig.

Jag spelar på en festival på lördag!!!

Skulle det vara så att jag har bloggläsare som varken följer mig på Twitter eller jag är vän med på Facebook så vill jag även i detta medie nu bjuda in till min spelning på kulturfestivalen Kungsbacka brinner! som går av stapeln på lördag i, som namnet antyder, Kungsbacka. Jag spelar i Kulturhuset Fyren, på scenen som heter Trubaduren, och går på scenen kl 16. Ni är alla hjärtligt varmt och innerligt välkomna! Särskilt ni som älskar mig högt och mycket, för det är min första spelning med bara egna låtar helt utan ackompanjemang av någon annan än mig själv. Lite nervigt, med andra ord. Ska givetvis vara så grym som det bara går, men lite stöd skulle sitta fint. Tack på förhand och igen, VÄLKOMNA!!

En unge.

Alltså gud vad det drar i min livmoder hörrni! Det vore på sin plats att den fick husera en unge snart, så enkelt är det. Har träffat två sjukligt söta ungar idag och liksom fått överslag inombords. Herreminje. Grejen är ju att jag gillar mitt liv asmycket, njuter av all min frihet, all tid, att kunna sova/sminka/fixa håret hur länge som helst tex. (ok, hej ytlighetens mästare tydligen!) Men. Jag skulle byta det. Om jag hade rätt man, rätt plats, rätt tid och fick en unge planterad. Jag skulle byta bort det nu. Så enkelt är det. Få en massa annat istället, göra sånt mera sällan, och få ha en egen unge. Det vill jag.


Sex månader.

Idag är det sex månader sedan min mamma dog. Ganska exakt vid den här tidpunkten den dagen ringde jag Tobbe och sa "Jag tror att min mamma kommer dö idag." Några timmar senare var sex av oss som älskar henne mest hos henne och höll henne i handen när hennes liv tog slut. Hon var lugn, och jättefin. Det var helt fruktansvärt, väldigt stilla och väldigt verkligt, trots att det var det mest overkliga som inträffat i mitt liv.

Det gick inte att tänka på då, vad döden innebär. Då vet jag inte om jag hade kunnat fortsätta andas alls. Det gick inte tänka att när döden tar en människa försvinner hon för alltid. Men å andra sidan var det svårt att tänka alls. Det var som att jag bara var känslor. Och med känslorna förstår man på ett annat sätt. Jag minns att jag älskade med hela mig. Det var som att min kärlek försökte omsluta henne så att hon inte skulle vara rädd. Så att hon bara skulle känna det fina i livet precis i slutet. Inget ont, ingen värk, ingen ångest. Bara det vackra, varma, snälla. Att jag, och vi som var där tillsammans, älskade henne.

Det är en oändlighetens tanke och känsla, att min mamma inte kommer tillbaka. Jag kan inte tänka den färdigt, samtidigt som den är hos mig hela tiden. Men runt den ligger hennes kärlek. Och min. Den gör ont nu, men den är lika varm och verklig som när hon levde. Det är den som gör att jag kan ta de där andetagen som tar mig igenom den allra svartaste sorgen.

Jag älskar dig mamma. Och det ska jag göra varje dag, i hela mitt liv. Du är alltid, alltid med mig. Och jag saknar dig så oändligt mycket.

Nu är den här!

Jajemän! Nu ligger del 4 uppe på Henriks blogg, så nu kan vi glädjas allesammans och få reda på hur det egentligen gick mellan mig och Klas!

http://interpersonell.wordpress.com/2011/09/04/berattelsen-om-klas-och-erika-del-4/

Läs och njut kära vänner. Ett perfekt sätt att avsluta veckan på.

Och glöm inte: Imorn kommer jag till Göteborg. Herreje vad fint det ska bli.

Del fyra och hemkomna vänner.

Jo, jag har skickat en påminnelse till Henrik om att lägga ut den fjärde delen om mitt nätdejtingliv, så jag hoppas att den ska komma snart! Till alla er som går och väntar och längtar. Jag längtar som sagt oxå. Men han fyllde år igår och har tydligen haft nån slags liten ångest angående detta så vi kanske får förlåta honom...

Jag har även varit på den här båten i sex dagar nu och börjar känna mig lite trött.. I rösten, i kroppen, i sinnet. Jag har lite kortare stubin, är lite ledsnare än tidigare i veckan, och längtar hem. Hem till Götet där alla som varit borta helt plötsligt är igen! Ja, det är sant! ALV har stängt för säsongen och de tillfälliga Vimmerbyborna är åter Göteborgare. Tack gode gud för det. Jag har saknat er!!!!

Jahapp, det var tydligen det. Slut på hjärnkapacitet.

Alla får plats och alla är dåliga.

Jag vill bara meddela att det är oerhört fint att se att alla får plats hos oss här på Stena Saga. För i afton har vi tex ett medelålders par, som mitt i partyt och dansgolvsgunget som uppstår när coverbandet spelar the final countdown, dansar tryckare som om det var det mest naturliga i världen. De kliver även ibland ifrån varandra och dansar lite som att det är en sån där långsam dansbandslåt, ni vet. Det roar mig mycket och värmer mitt hjärta. De är här med varandra och verkar trivas finfint med det.

Själv har jag haft en oerhört långlivad karaoke. Inte min favoritsysselsättning i världen men kul ändå när det går på och folk vill sjunga. Men fan vad dåliga alla är. Helt sjukt. Det är omöjligt att vara bra på karaoke i och för sig, men här på båten tar folk nog nåt slags dålighetsrekord tror jag. Utom den tyska armén som dök upp mot slutet och rev av Sexbomb av Tom Jones. De var fan bra. Ja, jag tror jag lämnar er med den bilden. Tack för mig.

Trött

Men hörrni, dra åt skogen vad trött jag är. Oj oj oj! Det tar på krafterna att ha nytt schema, göra nya grejer och försöka byta dygnsrytm här på båten. Har svårt att ta mig i säng tidigare trots att jag alltså slutar tidigare nu. Men det ger sig väl.

Alltså, vad håller jag på med? Det är ofta som jag undrar lite varför jag bloggar om hejsansvejsangrejer egentligen. Vem tror jag är intresserad av att jag är lite trött? Men ändå skriver jag om det. Konstigt.

Det var det det. Tack och hej för idag.

Kul att jobba!

Alltså, att sjunga med ett band. Det är fan det bästa som finns! Gud vad kul det är!!! I två dagar nu har jag och Eva sjungit tillsammans med Spotlight, vårt kära lilla husband, en 45-minutare med låtar som vi gillar, sittandes på varsin barstol. Och gud så trevligt det är! Mera, mera, mera!!!
Idag är jag trött!! Hade världens bästa publik igår i min bar där jag spelar, så jag körde 19.30-23.30 med en endaste liten halvtimmes paus. Det blir man lite trött av kan man säga. Men det är så himla kul att spela för entusiastisk publik att det går inte sluta...
Men nu ska jag vila lite innan vi kör igång igen. Det är kul att jobba dessa dagar!

Kom ihåg

Dagens kom-ihåg kommer här och nu: När jag tittar på TV i allmänhet och reklam i synnerhet börjar jag tycka att jag är ganska tjock och ibland ful. Det är i stort sett oberoende av vad det är för program jag ser. Och reklamen kan vara på TV eller tryckt på nåt vis, den verkar ha samma verkan oavsett.

Så alltså - Erika, försök undvika detta! Försök göra annat än att titta på saker och ting som gör att du känner dig mindre värd och sämre än du är, och saker som likställer vikt och storlek med människovärde. De är dåliga för dig!

Slut på meddelandet.

RSS 2.0