Söndag kväll

Söndag kväll. Skola i morn o under resten av min söndagkväll ska jag försöka öva in min låt ordentligt så att jag har nåt att jobba med på sånglektionen. Sen ska jag kanske minnas vad det är jag har för gitarrläxa så att jag kan göra den. Men det är ju så tråkigt, jag hittar så mycket annat att spela än själva läxan. Och jag tror väl ändå att poängen är att jag ska spela, inte bara göra läxan. För övrigt brukar läraren oxå ha glömt vad jag hade för läxa så jag tror det är ok. Idag har jag börjat på en låt istället för läxan så jag känner mig nöjd ändå. Det är fantastiskt hur många gånger jag just har skrivit läxa!

Har även tittat på ett till avsnitt av Grey's Anatomy, grät lite idag oxå. Lika skönt varje gång! Har även varit multimotionär idag, joggat (och gått) på eftermiddagen, varit på poweryoga nu ikväll och sedan tvingats gå igen efter att min cykelnyckel gick av inne i låset och jag fick lämna min cykel på gymet.... Mycket tråkigt, måste försöka lösa detta under morgondagen...

Nu måste jag öva på min sång. Fast egentligen vill jag skriva klart den jag började på idag. Får se hur det blir. Känner mig alltid lite förorättad när jag känner att jag måste göra saker till skolan, som jag inte vill, för jag går ju där för min och bara min skull, så jag borde ju inte behöva göra saker jag inte vill. Fast jag vet att det argumentet inte riktigt fungerar. Det här är ju nåt jag liksom vill, fast jag vill annat mer. Kanske hinner både och...

Sent.

Nu är det så där igen. Att jag är sjukt trött, av förklarliga själ, men ändå sitter jag uppe och gör ingenting. Ibland går det bara inte gå o lägga sig. Men snart ska jag. Är ledig imorn, ska bara repa själv hemma, så det är skönt iaf, så att jag kan sova ut. Om jag nu inte vaknar 06.45, eller ännu tidigare, som jag gjort den senaste tiden. Det är ju det där med kroppsklockan.. Men jag har iaf avbokat spinningpasset imorn bitti. Får gå till gymmet o springa lite istället. O imorn kommer förhoppningsvis Jonas!!! Och så ska vi åka ut till Brännö o kolla på huset! Tjoho!

Nu. Ska jag sova.

Snörvel

Herre min dag. Tårarna bara rinner, jag snörvlar och fräser. Ännu ett avsnitt av Grey's Anatomy genomlidet, genomälskat och genomgråtet. Den serien trycker på alla tårkanalsknappar jag har! Kära nån. Och nu ska jag tvätta kläder och längta till nästa avsnitt, så jag får gråta lite mer för nån annan, fiktiv persons skull. Det är så skönt att bara låta tårar rinna ibland. Även om det är för nån som inte finns.

Hemma! Uppe med tuppen och funderar.

 Det är egentligen alldeles för tidigt... Jag borde sova sova sova för jag är trött trött trött. Men min kropp har ju en klocka som tycks ställa sig själv för jämnan! Vaknar nästan alltid tidigt och nästan alltid ungefär samma tid, tar ett tag för min kropp att ställa om sig och kunna sova längre. Och på turnén har det varit rätt tidiga mornar, alltså blir det det idag oxå. Ska försöka sova igen om ett tag istället, det brukar funka. Men först ett litet litet axplock från turnén! Oss när vi sjunger har jag redan lagt upp så det här blir annat runtomkrin. Håll till godo...

Vi bodde ju hos en hippie! Han hade en egen skidbacke som han gick uppför och sen åkte nerför och hoppade. Ska berätta mer om honom, han var speciell på flera sätt!
   
Vi har packat bil (och takbox!!) och kört bil. Och kört bil. Och kört bil.
  
I Trondheim var det vinter och vår samtidigt och fantastiskt vackert!
 
I Torsåker hos Olle och Maude hade vi en liten konsert i köket för fyra entusiastiska åhörare! Och två hundar. Som tack för bäddade sängar, dukat bord och helt makalöst god mat! Det fick vi på flera ställen förresten, hos min mamma, Fredriks mamma, folkhögskolorna som jag redan skrivit om, och så ha vi lagat lite själva, som tex pannkakor och tacos. Vi har haft det gott helt enkelt.

'En del är för dumma för att ha ångest. Det är smart.' Ett citat från ett kort som jag har fått av fina Katrin! Och jag älskar det! Det är så jäkla sant. Ångest, vad ska man med det till egentligen? Jag tänker ofta alldeles för mycket och analyserar, tar in vad andra känner eller vad jag tror att de känner. Känner av stämningar och påverkas. Tänk vad skönt, iaf ibland, om man hade sin egna lilla fil i livet, som man åkte på och där andra liksom svängde in ibland, men om det inte blev en krock så var det inte heller så farligt att nån annan var inne i ens fil. Herregud, vilken konstig liknelse. Men just nu ser jag livet som en väg, och då blev det liksom en sån metafor. Hur som helst så tar jag så himla lätt in andras energier och humör, skulle vilja minska på det. Undrar hur man gör. Har ju övat mig i en sisådär 15-20 år iaf på att göra det, så det händer liksom automatiskt.. Men men. En tanke tidigt på en lördag.

En annan tanke som varit återkommande under turnén är: Jag längtar till mitt gym!!!! Åh vad jag längtar efter att träna!! Det är så himla skönt och jag känner mig alltid så stark och ny efteråt. Tror jag ska springa idag. Skulle väldigt gärna vilja gå med i Nike's 'men vs. women'-utmaning, men det verkar som att man då måste köpa ett par Nike-skor samt äga en ipod, och eftersom jag inte har nåt av de två så kanske det blir lite svårt. Särskilt eftersom jag verkar vara inne i en permanent personlig ekonomisk kris. Fast jag behöver ju nya löparskor och vill väldigt gärna ha en ipod, så om jag hittar lite pengar nånstans som ser dammiga ut så.... Det skulle vara så skönt att få en yttre motivation oxå! Jag är rätt så lättmotiverad, så det kanske inte är ett problem egentligen, men ibland är det så lätt att tänka att tiden inte räcker till, eller att jag prioriterar annat, och det vill jag ju egentligen inte. Dessutom skulle jag ju vilja träna inför ett lopp, vilket som helst nästan, och då kunde man ju ha nytta av att själva tränandet i sig är en tävling. Är ju verkligen en tävlingsmänniska.. Eller, egentligen är jag typ en tävlinsmänniska, fast med lite modifikation. Jag ÄLSKAR att tävla och att vinna, men om jag förlorar gör det mig sällan särskilt mycket. Det är liksom inte en stor grej, den stora grejen är att VINNA... Ska nog ta och kolla lite om det finns nåt lopp att springa här i närheten innan den 8 maj. Shit vad kul! Åh vad peppad och glad jag blev nu!

Sveg idag, Wargen igår, Brännö i höst?!

Jaha, då var vi i Sveg! Tror aldrig att jag har varit i Sveg innan... Eller jo, en gång kanske, när vi lussade när jag var 18.. Men nu är vi här o ska spela på Bäckedals folkhögskola. Till mamma som var lite orolig, så körde vi försiktigt, och allt gick bra. Det var lite halt nämligen.

Gud vad alla folkhögskolor är snälla mot oss, det var verkligen bra att fixa såna här spelningar! Fina rum, bra mottaganden, god mat och allt! Väldigt trevligt. Och ikväll ska vi till min morbror Olle och hans fru Maude, världens härligaste människa! Det var meningen att vi skulle spela i deras by, Torsåker, men det var dubbelbokat, men vi fick bo hos dem ändå, och det ska bli jättekul att träffa dem! Fina fina människor.

Igår spelade vi på min gamla gymnasieskola, Wargentinsskolan, och hon som ordnade den spelningen, deras kulturombud, hade sagt att det skulle komma jättemycket folk! Hon sa att hon skulle boka in klasser så att det skulle vara fullt i deras aula, som rymmer 400 pers. Men det hade hon inte gjort. Hon hade gått ut med infon alldeles för sent, så på våra två spelningar, i denna jättelokal, hade vi totalt ca 60 pers som kollade. Hade vi vetat att det inte skulle komma folk hade vi ju mycket hellre spelat i cafét, där det inte krävs så många för att det ska kännas som att man har publik.  Utmärkt exempel på dålig organisatör. Men vi fick god lunch iaf!

Och idag är en ny dag, med ny publik, liten lokal att spela i, så det blir iaf inte som igår. Och det är vacker vinter utanför mitt fönster här i Sveg!

Jag längtar hem lite. Till mina vänner och till min säng. Till mitt gym, jag vill träna... Jag längtar även efter Jonas men det gör jag ju jämt. Men inte så länge till, för snart är det påsklov och då ska jag vara hos honom i två veckor! Och sen är det tre veckor till ALV! Så längtans tider är snart förbi, det ljuva livet tar vid. Gött.

För övrigt fick vi svar på vår annons på Brännö igår! En man ringde och sa att han har ett hus på 55 kvm som han vill hyra ut! Tjoho! Vi ska åka och titta på det så fort Jonas kommer till Götet. Tänk, jag ska kanske bli öbo. Testa det iaf. O kanske kanske ha kvar min lägenhet i stan oxå, om vi har råd med både och. Och bo med Jonas!!! På rikigt! Tjolahopp. Mera om allt detta i framtiden, nu måste jag titta på Greys. Har längtat så länge. Tvära kast idag.

Hej!

RÄTT LÅT VANN!!!!!

Åh vad glad jag är att Malena Ernman vann! Jag satt och hoppades och hoppades, och så fick hon vinna! Hon är ju så himla himla duktig! Härligt jobbat Malle...

För övrigt är det lördag kväll, vi är lediga imorgon och behöver bara köra till Östersund under dagen och få middag av min mamma. Och vi ska gå och lägga oss. Vi har tittat på slutet av Melodifestivalen, efter vår spelning, spelat lite yatzy och nu är det läggdags. Vilka pensionärer vi är. Men till skillnad från vad resten av klassen tror, enligt Andreas som har skvallrat, är det inte bara jag som är en tant och vill sova tidigt. Vi är alla sjukt trötta och har liksom ingen gnista att tvinga oss att vara vakna. Vi går och lägger oss.

Och! Line och jag är i samma lag i sommar! Tjoho! Så himla kul! Vi har ju jobbat ihop i Katthult i två somrar, och då kan man ju inte vara i samma lag, eftersom man alternerar för varann. Men nu jobbar vi inte i samma miljö längre, och har hamnat i samma lag! Jonas har messat från kollationeringen i Vimmerby och jag längtar dit och till honom och till repstart!

Längtar även efter Saga! Fina lilla Saga som jag tänker på varje dag och saknar saknar saknar... "Elika sitta där!" "Hallå, Elika, ä du hemma?" Små citat från världens underbaraste barn. 

Nä, om man skulle sova. Det är ju en dag imorgon oxå. 

Trondheim, inte Vimmerby

Nu är vi i Trondheim, och bor hos Ida och hennes kille. Känns skönt att vara i ett hem, även om det inte är mitt eget! Och här ska vi bo i två nätter, så det känns oxå lite skönt, att vi inte ska iväg igen direkt imorn.

Det är tvära kast i huvudet. Jätteroligt med gruppen och att vara ute på turné, (även om Andreas just nu verkar antingen trött eller sur men det får man ju vara...) sen helt plötsligt besked och tråkigheter. Så konstigt hur hjärnan kan hantera saker genom att helt enkelt bara inte tänka på dem.

Och i Vimmerby är det kollationering, och där vill ju jag oxå vara! Men det är jag inte! Trondheim var liksom lite för långt bort att åka. O vi har ju spelning imorn kväll oxå... Jonas är på kollen, och honom skulle jag oxå vilja vara hos..

Har lyssnat på Astrid i bilen under turnén, det är mysigt. Hon har ju världens bästa berättarröst. Bröderna Lejonhjärta, ska bli kul att spela!

Nu: sova.


Hippiehus!

Hej hå, på turné får man ta det som det kommer litegrann. Det är turbulens borta i hemmat, men det kan jag inte göra nåt åt, så jag försöker vara här och nu så ofta som det går. Och det går förvånansvärt ofta. Har övat en del.

Annat som man få ta som det kommer är boendet som arrangörerna ordnar. Två nätter har vi bott på folkhögskolor, o det har iofs varit lite skiftande kvalitet, men ändå mycket bra omhändertagande och vi har trivts. Och nu säger jag inte att vi inte kommer trivas i natt, och jag säger inte heller att omhändertagandet har varit dåligt, men oj oj oj vilket ställe vi har hamnat på idag! Ett hippiekollektiv som ordnar kulturgrejer ibland, det blir tydligen ett kulturhus! Det är dreadlocks ner till golvet och ingen som har städat, det är rökelse och gamla madrasser på golvet. Det är snäll man med leende, så man gillar honom ändå, men ett kulturhus, det vet jag inte om jag tycker att det är. Det är ett hus. Med kanske lite kultur i ibland. Vi ska inte spela här, men de har hjälpt till att ordna två spelningar åt oss, och fixade liksom boendet oxå, och det är vi ju tacksamma för såklart, men det är inte riktigt vad vi hade förväntat oss. Tre madrasser på golvet och en soffa. Gött. Det är allt glamoröst att vara artist.

Dags att göra sig i ordning.

På turné!

Just nu är jag på turné med skolan! Det är roligt, man blir sjukt trött, och får spela jättemycket! Vi är i Norge nu, där vi ska spendera hela första veckan. Norge är som Sverige, tror man innan man åker hit, men ack så fel man har! Alla kör som galningar, allt är sjukt dyrt, och rondellerna är yttepyttesmå, så små att man nästan kör rakt över dem ibland. O idag krockade vi nästan med en man som körde rakt ut i en korsning utan att se sig för ALLS! Jag fick svänga in på gatan han kom ifrån o undvek en krock med typ en halvmeter....

Men alla vi spelar för är väldigt trevliga iaf! Och det är ju skönt.

Häpp!

Show igår, ö idag. & spelning i torsdags!

En liten summering av de senaste dagarna!!
 
Jonas är här och det är underbart, och han var och tittade på vår turnépremiär i torsdags, den turné som vi ska ut på med skolan från och med måndag! Det var en jätterolig spelning med massa folk som jag kände i publiken, och det mesta gick finfint! Vi fick fin respons, spelade inte alls mycket fel och ser fram emot turnén nu, känns som att det kommer bli kul. Här är ett par (eller fem) bilder från kvällen:

    

Visst är vi fina?! Fast jag ser väldigt allvarlig ut när jag sjunger såg jag, detta trots att jag hade svårt att hålla allvaret mellan sångerna... Konstigt! Men det var en fin kväll i alla fall!

Sen igår så var jag och Jonas, tillsammans med Jonas kompis Thomas, på Oakley's Showrestaurang här i Göteborg, och tittade på showen och drack lite öl och vin. Det var jättebra! Det är ju en liten show som liksom inte har så stora pretantioner som andra shower kan ha, och det vann de verkligen på! Det var tre personer, två killar och en tjej, som alla tre var superduktiga sångare, som hade lite koreografi till vissa låtar, men fokus var helt klart på sång och publikkontakt, och det lyckades de verkligen med! Vi var där mest för att Thomas kände tjejen som uppträdde, Linda Holmgren, och hon var hur bra som helst! Hon var tyvärr bara inhoppare två shower, så just henne får man kanske inte se om man går dit en annan kväll, men å andra sidan jobbade hon istället för en annan tjej jag känner, Maria Doverud, som oxå är grym, så det är nog värt ett besök vilken kväll som helst! Gud det låter som en reklamannons för Oakley's, men jag tycker att det kan vara svårt att hitta bra middagsshower, och då när jag såg nåt jag tyckte var bra så vill jag liksom tipsa om det!

Nu kommer rapport från dagen oxå! Jag och Jonas vill ju gärna hitta en stuga i Göteborgs skärgård som vi kan ha efter sommaren och bo i, samtidigt som vi har kvar min lilla etta här inne i stan, så idag åkte vi ut till Brännö för att kolla in ön och se om det fanns några annonser och lappar uppsatta. Vi har nämligen hört att det är så bostadsförmedlingen går till där ute... Vi hittade bara en lapp som kanske kan vara intressant, men vi blev väldigt sugna på att flytta dit! världens idyll som man blir alldeles lycklig av! Små, och ibland stora, hus omringade av natur och djur och hav, och människor som kliver av sina cyklar och pratar en stund med sina grannar när de möts. Så himla mysigt! Så här glada var vi när vi var på väg hem:Vi satte upp lappar på anslagstavlorna där ute och hoppas att någon vill ha hyresgäster när sommaren är slut! Om någon har något tips så är det ytterst välkommet!!

Nu är det snart dags för melodifestival hos Alexandra!

Lite trött

Idag är jag lite trött. Det blev en härlig melodifestivalfest igår! Den var liten, vi var bara några stycken, men mycket gemytlig! Jag vill aldrig mer gå ut när man har så trevligt hemma hos folk! Agnes och Malena Ernman gick vidare till Globen, och det var helt rätt tycker jag! De hade bra låtar båda två. Känns meningslöst att skriva mer om detta så jag låter bli.

För övrigt anar jag att min vän hade glömt mig. Det kändes tråkigt i lilla hjärtat. Det har löst sig och vi ska ses nu, men jag var bortglömd en liten stund. Känslig för sånt.

Funderar på det här med håret. Om jag ska färga det igen eller inte... Hm, det är stora bekymmer man har!

Hej


RSS 2.0