Bäst och sämst.

Veckans bästa
1. Elin och Saga är här!
2. Jag har sett en delfin! I lördags låg vi och solade på stranden i Alanya och då kom den simmandes och gjorde ett alldeles ljuvligt hopp innan den simmade vidare!
3. Klara, en 8-årig flicka som bor på hotellet sa såhär till mig i fredags: Erika, jag tycker att du sjunger bäst. Av alla i hela världen.

Veckans sämsta
1. Jag är hes. Igen.

Men lika (nästan) glad för det är jag pga veckans bästa.

Tack för nu.


Viktigt!

Jag vet inte riktigt var jag ska skriva detta viktiga meddelande så det får bli här.

Jag kan inte ta emot MMS i Turkiet.

Jag känner just nu stor frustration över att häromdagen ha fått ett MMS. För det kom nämligen i formen av ett meddelande där det stod "du kan inte se det här MMSet, men om du låser upp dataroaming, som kostar ca en miljard, så kan du." För det vill jag ju inte göra. En miljard är mycket pengar.

Så om ni har nåt fint ni vill dela med er av så kanske ni kan göra det på nåt annat sätt än via MMS? (utom ni med iPhone med iOS5, där är vi med i samma hemliga klubb och det fungerar fint om jag har internet, vilket jag ju har med för närvarande jämna mellanrum.)

Slut på viktigt meddelande.

Och det viktigaste är ju ändå att det är lördag, och ikväll kommer de! Elin och Saga! Tjo!


Jobb jobb jobb

Här ligger jag och dör av hunger i min säng. Tråkigt. Bör och kommer åtgärdas mycket snart, förhoppningsvis i tid.

Har insett att jag helst inte går ner till hotellet och äter varken frukost eller lunch (vilket alltså ingår i vår deal, vi får mat) om jag inte ska jobba förrän på eftermiddagen, för det är helt omöjligt för mig att gå dit utan att det blir jobb av något slag. Alltid nån som vill nåt, ha möte, boka möte, fråga saker osv. Full rulle liksom. Igår var jag på hotellet från 9.45 till 23.00 och jobbade i ett streck. Då är man slut som artist, kan jag berätta, och känner som att man aldrig mer vill gå till jobbet. Och så vill man ju inte känna när man älskar det man jobbar med.

Så idag tog jag sovmorgon och ska äta brunch på balkongen och njuta av dagen fram till i eftermiddag då jag börjar. Känns gött.

Och nu är det bara två dagar tills Elin och Saga kommer!! Lyllos mig.


Stor lycka

PÅ LÖRDAG KOMMER ELIN OCH SAGA OCH HÄLSAR PÅ MIG, HURRA!

Tack och hej.


Dagen i korthet.

God kväll i stugorna! Saker jag gjort, tänkt eller känt under denna lilla dag, håll till godo:

Åkte buss till stan för att fylla på telefonen, promenerade de 8,5 kilometrarna tillbaka. Det var en otroligt härlig promenad som jag hade längtat efter, men lite snopet var det ändå att få höra vid hemkomsten att man kan köpa mobilpengar ca 200 m från mitt hem.

Vattnet här nere är helt magiskt vackert. Jag höll på att tappa ögonen flera gånger på min promenad, det är så turkost att man knappt fattar det.

Idag är det 17 maj! Och detta har firats bla med framförande av La det swinge vid två tillfällen, ett akustiskt med vår trubadur och ett med hela teamet och lite show.

Vi har haft Eurovisionshow! Och jag älskar att sjunga Is it true. Blir lika glad varje gång jag ska få göra det. Fy fan vilken fin låt det är.

Sen har ju mina kära lillasyster haft premiär på sin slutproduktion Jack the Ripper idag oxå, och enligt rapporten har det gått strålande! Jag är stolt, ledsen att jag inte kan komma och titta, och så glad att hon gör nåt som gör henne så lycklig!

Och så dagens saknad. Idag när jag var ute och gick kändes plötsligt tomrummet efter mamma som ett fysiskt hål i min bröstkorg. Jag kan inte förklara det riktigt, men det blev helt tomt bredvid mitt hjärta när jag tänkte på henne.


Morgonblogg

Jag kan inte somna om riktigt än, trots att jag bara sovit några ynka små timmar, så jag morgonbloggar istället.

Igår var jag på stranden ensam i några timmar. Det är när jag får vara ensam en stund som jag inser hur mycket jag behöver det. Lätt att glömma i all jobbstress. Ska försöka att inte glömma det igen.

Det blåste friska, varma vindar. Hoppas få med en bild längst ner, även om den kan komma att kännas lite malplacerad efter nästa stycke.

För hemma i Sverige verkar Fredrik Reinfeldt ha gjort bort sig genom att avslöja vilka han tycker räknas när man mäter arbete/arbetslöshet: de "etniska svenskarna mitt i livet". Dra åt helvete, tack, är mitt svar på det. Vad fan är det för måttstock? Varför i hela fridens namn skulle det vara intressant att enbart mäta den gruppens sysselsättning? Varför är det ens en grupp som går att mäta saker på? Vad i helvete har det med hela verkligheten att göra, att en liten del av Sveriges befolkning har låg arbetslöshet? Och varför ställer inte Fredrik frågan "varför är det så månne?" om han nu tycker att det är viktigt att vi särskiljer procentenheterna grupperna emellan, när vi mäter? För det är ju det intressanta i så fall. Om arbetslösheten är låg bland "etniska svenska mitt i livet" så betyder det att den är mycket högre i andra grupper, eftersom vi trots allt har en rätt hög arbetslöshet. Varför? Och hur ska vi jämna ut det? Som Kawa Zolfagary uttryckte det på Twitter igår kväll: "Hade Reinfeldt sagt att det beror på en systematisk diskriminering hade det varit ett bra uttalande." För då hade det sagt något mer. Förklarat varför han gör en urskiljning över huvud taget, att han ser problemet i sitt uttalande men vill göra något åt orsaken till det. Istället valde Reinfeldt att peka på en grupp i samhället enbart för att få rätt i sitt påstående att arbetslösheten är låg någonstans. Och för att ännu lite mera bygga på känslan av att det finns ett "vi" och ett "de". Det finns riktiga svenskar och så finns det låtsassvenskar. Fan ta denna normalisering av främlingsfientligheten som pågår i vårt land. "Det stämmer inte att vi har en hög arbetslöshet. Tittar man på gruppen etniska svenskar är sysselsättningsgraden mycket hög."

Fredrik Reinfeldt, du och de dina förstör mitt land. Mitt Sverige. Som jag vill dela och bygga upp och vårda tillsammans med alla som kan tänkas vilja och behöva bo där. Alla. Hör du det? Mitt Sverige har plats för alla. Du, du sprider rädsla och segregering. Ökar avståndet mellan människor. Fokuserar på de som redan har istället för på de som borde få. Få chanser. Få vara med. Få räknas. Jag skäms över att ha dig som statsminister i mitt land. I mitt land räknas alla.


Viktig information

Här följer viktig information till mig själv samt alla som planerar att besöka en matvarubutik i Turkiet någon gång i sitt liv: detta är inte mjölk, det är lättfil.


Stranden.

Idag repar vi inte. För första gången sen jag kom hit. Så idag ligger jag på stranden en stund innan jobbet. Livet på en pinne, kan man säga.


Reklam

Ja, nu tänkte jag göra lite reklam för mig själv. Jag har nämligen idag skaffat mig en fanpage på Facebook, som man kan gilla om man vill veta när min skiva kommer, när, var och hur jag kommer turnera när den kommer, och annat smått och gott som pågår i mitt liv och med min musik. Hemsidan är på gång, men inte klar än, men som ni märker så går det framåt. Och jag gillart.

https://www.facebook.com/anjaerikas


Ett litet livstecken bara.

Ja hallå ja! Det är femtontimmarsdagar och skralt med internet vissa kvällar, så det är inte full rulle här direkt. Men jag lever, har nästan hälsan, och ser fram emot om ett par veckor när livet här är lite lugnare och vi kan vara lediga när vi ska och sånt. Och det här med att jag nästan har hälsan är det gamla vanliga, jobbar för mycket med rösten på för kort tid, blir hes och lite deppig av det. Men jag har hopp om framtiden, det brukar ju lösa sig det här.

Jag vet att det var nåt bra eller roligt jag tänkte skriva, men det har jag glömt nu så det får bli tidernas sämsta cliffhanger. Tune in för när jag kanske kommer ihåg vad jag tänkte blogga om.

För övrigt vill jag tacka mitt nattliga jag för fina drömmar på sistone.

Godnatt.


Info och ledig dag.

Först lite info och viktiga frågor.

1. Sms anländer lite när de behagar till Turkiet, så om jag inte svarar er på ett par dagar kan det vara en god idé att försöka igen, då kanske det kommer fram.

2. Till dig (Line? Svårt att veta utan namn) som kommenterat hoppspindlingen: Nej, vi har inga spindlar i poolen, så det här ska nog gå fint!

Så, det var det. Idag har jag haft min första helt lediga dag och den var välbehövlig vill jag lova. Jag har solat (med massa solskyddsfaktor!), känt lite på havet, strosat i Alanya och avslutat med middag på en hyfsad restaurang. Allt som allt en fin dag. Och från och med imorgon har vi normalt schema på jobbet, och det ska bli skönt. Inget ont om Bingolottogänget, men nu behöver det här teamet få lära känna sin arbetsplats och köra en helt vanlig vecka, så att vi får fatta vad det är vi ska göra och hur det känns.

Men först får det nog bli lite sömn tror jag. Godnatt!


Hoppspindlad.

Känsliga läsare varnas härmed för fortsatt läsning. Och med känsliga menar jag dig, Line.

Jag blev nästan hoppspindlad idag! Jag och Alex var ute på en löprunda (årets första!) och skulle upp i bergen en sväng tänkte vi. (Här skulle jag kunna skriva lite om att löprundan då förvandlades till lätt bergsklättring, men allt i sinom tid, det här är viktigare) Väl uppe på berget var det makalöst vackert, vi joggade knappt längre men det gjorde ingenting, för vi fick se en sköldpadda, en hel skock med getter med tillhörande getherdinnor, fantastisk utsikt, och, på väg ner, även en hoppspindel. Eller, vi tror att det var det, för det såg inte ut som en gräshoppa, men vi kan oxå hitta på det här, men det är det närmaste sanningen vi kommer, så vi kör på det. Det var en ca 2X2 cm stor varelse som hoppade i det höga gräset, men inte så som en gräshoppa liksom gör, utan mer i attacker. Och jag blev lite nyfiken så jag tänkte att jag skulle titta lite närmare på den. Men det gick ju inte. För jag blev för rädd när den hoppade till, jag skrek i högan sky och sprang snabbt som attan därifrån. Jag tror att jag hade dött på fläcken om den hade hoppat på mig. Och det kanske den fattade, för den hoppade åt andra hållet. Det hade jag oxå gjort i och för sig, om en varelse som var ca tusen gånger större än jag själv hade dykt upp och förföljt mig. Så, så gick det till när jag nästan blev hoppspindlad i det turkiska bergslandskapet ovanför Pascha bay!

Att joggingen blev bergsklättring berodde för övrigt på att Alex hade varit på berget för tre år sedan, en gång, och trodde att hon visste på ett ungefär hur vi skulle gå för att ta oss upp. Vi fick vända efter ett tag när höjden och branten blev för mycket för mig och jag inte vågade titta ut längre. Men det var härligt så länge det varade. Sen gick vi en annan väg upp, en utan stenrösen och hålla-i-sig-för-att-inte-ramla-ner-stigar. Och på vägen ner plockade vi citroner och apelsiner som vi nu har i vår lilla fruktskål på köksbordet. Fattar ni att jag lever i det här? Sjukt är det.  

Idag är det 2 maj. Om 24 dagar är min storasyster och hennes äldsta dotter här. Det är det bästa med den här säsongen tror jag. Det ska bli så fantastiskt härligt att ha dem här!!!

I afton har vi varit nästan lediga, och det beror på att det är Bingolottovecka på jobbet och vi har en massa annat som händer lite här och där, nu och då. Och ikväll är det danskväll. Arvingarna spelar så svetten lackar där nere, och jag hör genom min öppna balkongdörr hur Casper tar i från tårna i Eloise! Härliga tider, hörrni!

Valborg och citroner.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om att läsarantalet här på bloggen gick ner på valborgsmässoafton? Vad vill ni säga med det? Hade ni annat för er? Viktigare saker än att läsa om mitt rafflande liv? Låter oerhört konstigt.

Jag däremot är trogen min blogg och besöker den varje dag. Man har väl internetvett.

I afton har vi haft Bamstestarspremiär med en massa duktiga små barn, följt av vattenmelonkalas på balkongen. Det kan man ju vänja sig vid, om man säger så. Jag kan även vänja mig vid att det växer citroner ca en meter från mitt hem. De hänger där, redo att plockas närhelst jag behöver syrla till min tillvaro. Citroner, en pålitligare frukt än man kanske tror vid första anblicken.

Turkiskt internet däremot, är inte särskilt pålitligt. Därför blir det ingen bild på citronträdet. Tråkigt.


Iskaffe på balkongen

Gomôra!

Nu är det förmiddag i Turkeyland, jag sitter på balkongen med min dator, har deklarerat och ska alldeles strax göra sommarens första iskaffe. Alltså min egna. Sommarens första inmundigades på flygplatsens Starbucks i torsdags, sommarens andra igår på Alanyas Starbucks. Men nu ska jag sluta skriva Starbucks. Och istället skriva att det ska bli jävligt gött med en hemgjord iskaffe oxå. För det ska det.

Antecknar ni? Bra.

Jag är så glad att jag har internet hemma! Käre gode gud vad skönt det är att känna att jag kan ha kontakt med omvärlden medan jag är här, och ha det lite när jag vill och inte bara när jag sitter i guidernas tvättstuga 500 meter från mitt hem. Som det var på Cypern. Där var det internettorka de luxe.

Jag vill även meddela att hotellets äggröra är till belåtenhet vilket kommer göra min sommar här njutbar. Det är dock ett litet aber att vi bor på ett "berg" (en hög kulle, med mina mått mätt) vilket gör att man måste ha det i sig att orka gå uppför backen efter frukosten för att få den där goda äggröran. Men jag tror det ska gå.

Ikväll är det Bamse Stars. Showen där jag pratar oavbrutet. Lite som vanligt alltså, fast jag har mick och manus.

Flygmannen och en kväll i Alanya

Jo, mannen på flyget. Han satt för det första på min plats, vid gången, där man gärna sitter när man har långa ben, vilket jag ju har. Och han ville först att jag skulle ta hans plats istället, vilket var mittenplatsen. Icke! sa jag. Sedan fortskred han detta vårt första möte med att fråga var jag kom från och vad jag skulle göra, samt vad jag jobbade med. Så långt var det lugnt och fint. På andra sidan om honom i vårt lilla triosäte satt en lite äldre svensk/indisk kvinna som oxå kom med instick i konversationen då och då. Men så började han, med stolta tupp-minen på: "I am political representant for my country." Ok (?), sa och tänkte jag. "How old are you?" "30" sa jag och fick då se hans pass, där han hade nån slags stämpel som visade att han var typ diplomat eller nåt. Konversationen fortsatte med några fler små skrytanekdoter, och sedan kom: "Are you married?" Jag svarade nej på frågan och valde sedan att inte titta på eller samtala mer med denne man, men jag noterade däremot att han inte någon gång under de 3,5 timmarna frågade den äldre kvinnan om vare sig hennes ålder eller civilstatus. Har jag sagt att jag är trött på män som tror att alla kvinnor ska vilja ha dem av den enkla anledningen att de är av manligt kön? Jo men det är jag. Fruktansvärt trött. Jag vill kunna sitta bredvid och flygplanskonversera med en man utan att behöva värja mig från inviter eller bli otrevlig. Men så är det inte tyvärr. Och jag vet att den här grejen kan verka liten och obetydlig. Men det är den inte när den händer om och om igen. Då är den tröttsam.

I afton har vi varit i Alanya. Först på polisstationen för att få fixat vår Blue Book, som är nåt slags komplement till vårt arbetstillstånd (gissa om det strulade med mitt och jag måste tillbaka på onsdag?) och sen på vandringsfärd och restaurang. Otroligt trevligt, och konstigt. Nu bor vi här. Vi sex ska vara här tillsammans i sex månader. Svårt att greppa. Men så lever man ju bara en dag i taget ändå, så man kanske inte måste greppa de sex månaderna.

Bilden, den är från strandpromenaden som vi gick längsmed precis när vi kommit in till stan.


RSS 2.0