Skit oxå

Jag hinner inte blogga ordentligt idag! Jag tänkte ha massa tid och göra massa grejer här på internet, men så blev det inte. Jag tror att världen försöker säga till mig att sluta planera så mkt, och börja ta tiden för vad den är. Jag tror även att den mentaliteten kommer ifrån en viss irländare som jag ju träffar titt som tätt. Det är rätt gött ändå. Ibland kan man liksom se en människas syfte i ens liv rätt tydligt rätt fort. Sen tror jag att det kan finnas flera syften i en person, som att få mig le ofta och mycket tex. Det är ett mkt gott och fullvärdigt syfte att fylla. Nu ska jag hem och hämta min shortsdräkt i jeanstyg som jag köpte häromdagen på min underbara shoppingtur, för den ska pryda min lekamen i afton när jag sitter i en bar och tittar på Eurovision Song Contest trots att Sverige inte är med. Det var minsann en innehållsrik mening! Hej på er.

Faser

Mina vänner köper hus, bilar och Iphones, gifter sig och skaffar barn. Jag solar på Cypern och sjunger om kvällarna. Det är olika, det där med faser i livet. För ett år sen trodde jag att jag var i samma fas som många av de andra. Eller, jag var ju det, fast det var ju inte på riktigt eftersom den som jag fasade med gjorde just det, fasade, och gladde sig inte så mycket åt framsteg och livsihopknåpande som man borde när man är tillsammans. Så vår fas tog slut och nu är jag på Cypern och sjunger. Vilket inte är fy skam alls, utan helt underbart, det är bara underligt hur mycket livet förändras på kort tid ibland.

Idag är det precis lika soligt som igår och den utlovade tröttheten på solen har alls inte infunnit sig utan jag tror bestämt att jag ska gå ut och njuta lite!

Sol botar stress.

Idag ska jag ut i solen! Kanske med sällskap, kanske ensam, men det spelar inte så stor roll, jag ska ligga och lapa sol och ta det lugnt och andas, och jag ser fram emot det så mycket! Jobbar senare idag, men har några timmar över nu och det känns så himla skönt! Som ni förstår på detta har det varit lite stressigt, det är därför jag så himla mycket ser fram emot denna avslappning. Folk är sjuka, beslut ska fattas, mail ska skickas och ja, det är mycket jobb helt enkelt. Men det mesta är roligt, förutom folks sjukdomar då, så det är helt ok att det är mkt. Det är bara väldigt skönt när man hittar andningshål och tid för stranden... =) Jag skäms lite över att säga det, men jag har faktiskt inte badat i havet än... Och det är inte för att jag inte varit på stranden alls, det har jag faktiskt, men vattnet är lite kallt än... Jag har vadat i och svalkat mig, men jag känner att eftersom jag ska vara här i 5 månader till, så kan jag gott vänta med att bada tills jag vill bada, istället för att plåga mig själv. Och ja, jag är en badkruka. Jag erkänner utan mankemang eller skam, så är det. Solen är min gud men havet måste lirka lite med mig för att bli lika uppskattad...
Annars då? Jo, irländaren och jag ses titt som tätt och har det trevligt. Han fick lite panik en dag, som jag skrev lite kort om sist, men jag tror den har stillat sig nu. Jag vill inte att det ska bli som sist, när allt gick superfort och slutade i kaos, utan tar det hellre i maklig takt och ser vad som händer. Inget är hugget i sten och behöver inte bli det heller. Modellera är bättre. Den kan man forma om allteftersom man märker vad det är man vill bygga liksom.. Shit vilken töntig jämförelse, men strunt samma. Jag har det gott i alla fall...
På tisdag är det dags för oss alla att hålla tummarna för att det ska vara så lite som möjligt av sjukdom. Så snälla, hjälp till och gör det, för vi behöver inte mera sjukdom nu. Vi har haft tillräckligt. Tisdag. Vi hoppas att det blir en sån där dag som man minns som den då det släppte, då oron gick över och man kunde känna sig lugn igen. Tisdag. Hoppas hoppas hoppas.
Nu är det dags för sol.

Kissnödig.

Jag är lite kissnödig. Då är det svårt att skriva nåt vettigt. Men jag vet oxå att det här här enda tiden idag som jag kan sitta här och interneta lite, så jag får ta chansen helt enkelt.
Idag har jag ingen sand i örat men inte heller några bilder att bjuda på. Så kan det gå. Vi har fått en ersättningstjej hit istället för vår stackars sjukling, så det är bra, och det är väl även den största nyheten just nu. Hon verkar grym och härlig och positiv, så det är fantastiskt skönt!
Annars läser man folks kommentarer på fejjan, om att det är soligt hemma. Och inser hur fantastiskt man har det. Här är det sol varje dag. Eller, det regnade lite igår, men det var första gången. Cypern alltså, it's the shit.
I övrigt gör folk saker mer komplicerade än de är ibland, och då får man prata dem till rätta. När man har gjort det kan man fortsätta njuta av livet. Får man hoppas. Jag vill ha det okomplicerat. Jag är ju på Cypern för tusan. För tusan, ett kraftuttryck av mått som används alldeles för sällan.
Nu måste jag kissa, internettiden är inte värd denna plåga. Hej så länge.

Sand i örat samt bildbevis.

Sand i mitt öra. Det har jag en hel del av och det kommer sig av att det har blåst hela dagen på stranden idag. Från sidan. Så mitt ena öra är igentäppt av sand. Men dagens tvagning ska nog råda bot på detta, får vi hoppas. Det blir som en peeling på köpet liksom. Och för er som tänkt en tanke till så, japp, det är sand överallt, inte bara i örat. Det är bara i örat jag är lite ovan att ha den, och därför tar upp detta som ett separat ämne här och nu. Sand är ju nämligen djävulens påfund och straffet man får för att man har det bra i solen och har nära till havet.
Annars då? Jo, jag har lagt över lite bilder från kameran och tänkte se om jag kan återinföra dagens bild, iaf idag. Jag har dessvärre inte varit så flitig med kameran som man kunnat hoppas, så det är lite glest med dokumentationen, men lite kan ni få iaf!
Jag har varit på japansk restaurang där de lagar maten mitt framför en och eldar upp saker till höger och vänster!
Med konstigt ljus och lång slutartid får man ovanlig bild på sin varietéartist som vanligtvis är en mycket fager ung man.
Innan solbrännan, men i Viva Nordica-utstyrsel! Jag gillar tydligen den här posen...
Tre Viva-flickor!!!
Min första dag på stranden! Det var soligare än det verkar på denna ynka lilla bild jag tog där...
Gabrielle och Erika's day of fun i Paralimni! Yay!
Lite mera sol i fejset! Inte mycket men lite iaf. En fotoglad flicka i förgrunden, en inte lika fotoglad pojke där bakom nånstans. Men nu vet du hur han ser ut i alla fall mamma.
Det var väl bra jobbat för en första fotouppladdning här från söderns land?! Nu är det middag. Sen ska Norge firas, det är ju ändå den sjuttonde idag.

Nuet.

Man har några olika cirklar i livet. Tex fick jag för ett tag sedan lära mig om oroscirklar och påverkanscirklar. Poängen med dem är att göra sin oroscirkel så liten som möjligt och sin påverkanscirkel så stor som möjligt. Många saker kan man flytta från den ena till den andra genom att bara göra saker man tex oroar sig för, istället för att just oroa sig, och andra saker får man helt enkelt bara flytta bort från oroscirkeln för att de tar energi utan att man kan göra något åt det. Det försöker jag göra med min oro över mamma, bara lägga den åt sidan. Det hjälper inte att oroa sig, det hjälper inte att tänka tänk om-tankarna, utan jag måste stilla mitt lilla inre och bara tänka att snart vet vi och då kan känslorna få komma. Det är inte lätt alls att göra det, men jag försöker.
Sen tror jag ju en hel del på energier runt omkring oss, vilket liksom innebär att jag tror att det jag tänker och fokuserar mycket väl kan bli mera verkligt just för att det fokuseras så mycket på. Så därför vill jag inte tänka det värsta, för då är risken större att det händer. Det kanske är trams och hokus pokus, men inget i världen har väl nånsin blivit sämre att positivt tänkande, så jag försöker praktisera det även nu...
Det goda i livet fortsätter vara gott. En människa som får mig att le och gilla livet lite mer, det känns inte helt fel. Särskilt inte under kvällspromenaderna när man faktiskt inte ens behöver prata hela tiden, utan kan vara tysta tillsammans, eller de små ögonkasten man får när man är inne på baren där han jobbar. Overklighetskänslan sköljer över mig ibland och så tror jag att det inte är sant. Men så känner jag att jag måste leva nu. Jag har bara nu och jag vill ge mig själv ett bra nu. Och det känns som att jag inte riktigt fattat förut, vad det innebär att leva i nuet, men nu har det liksom trillat ner en polett. Här och nu har jag det fint. Så jag njuter. Tack livet, som Arja i ungefärliga ordalag skulle ha uttryckt sig.

Igår!

Igår förstår ni, var jag på dejt. På en sjukt bra dejt och det är helt overkligt att den var så bra!!!!. Jag fattar det inte. Fortsättning följer förhoppningsvis. Jag tror det iaf. Om man får tro på alla tecken som pekar åt det hållet.
Hoppet. Det håller jag i. På alla fronter, på alla sätt jag kan. Nästa vecka vet vi förhoppningsvis mer, även om det tråkiga.

Moln.

Det är inte alltid rättvist att leva. Själva livet beter sig inte som det ska och folk som förtjänar allt gott får det onda. Det är så synd att jag skakar av frustration... Jag vill ha bra saker åt bra människor, lugn och ro åt de jag älskar och att det ska vara så där drömskt blått och orosfritt på lilla livshimmelen. Nu är det inte så, så jag håller alla tummar jag har för att det ska gå bra. Annars vet jag inte vad jag gör. Fan.
I andra änden av livet är det spännande och jag ser fram emot vad som kanske komma skall. Men det överskuggas idag. Kanske blir det delad förstaplats imorgon, när min oro förhoppningsvis har lagt sig lite.
Och i den tredje delen av livet är det soligt och härligt och sand mellan tårna. Och som så onödigt ofta under det år som gått är jag påmind om hur skört livet kan vara, så jag njuter av det jag har och försöker leva i nuet. Det är det enda vi har trots allt. Och som alltid när jag skriver så här sentimentalt så blir jag självmedveten och tycker att det är för blödigt, men det kan inte hjälpas. Livet är fint, och till för att levas. Precis så som man vill och kan, alla dagar räknas, om man bara vill. Idag vill jag bara skriva det.

Ibland....

...får man faktiskt precis det man vill ha. Mycket bra.

Nytt försök

Ok. Jag försöker igen. Jag fick mera tid och det förra inlägget var ju en skam för allt vad bloggande heter.
Jag tänker på en massa saker. Som varför så väldigt få singelpappor åker till hotellet? Samt, skulle jag verkligen vilja ha en singelpappa? Det är jag inte säker på. Eller, kanske egentligen, om singelpappan var en grym person som man vill träffa mer, men en singelpappa på semester som åker hem om 6 dagar? Hm. Det är karlatankar iaf, för jag skulle vilja ha en. Vilket i sig, för mig, är grymt. Jag skulle ju lika gärna ha kunnat sitta kvar i ett träsk men det gör jag inte, så det är ju gött. En annan tanke som kommer i och med detta, är varför alla som inte är en pappa men av manligt kön som befinner sig på ön (eller, vårt hotell) är så unga? De är små pojkar ju. Det finns inga mellanting. Men! I afton ska vi ut och då kanske man träffar nån UTANFÖR hotellet?! Hör och häpna, den världen finns ju faktiskt oxå. Även om man knappt kan tro det. Fast jag gillar ju verkligen inte tanken på att gå ut för att träffa nån för det blir sällan bra kvällar, och jag gillar egentligen inte tanken på att träffa nån ute överhuvudtaget, eftersom det inte är verkligt liv, utan uteliv, så jag kanske borde skriva om nåt annat istället för här snurrar jag bara in mig i allt jag inte vill ha...
I stycket ovan kan man tro att den första meningen är en lögn. Man kan tro att jag egentligen bara tänker på en sak, och det är karlar, men så är det faktiskt inte. Jag tänker även på att jag är så glad över alla fina människor jag träffar här! Jag tänker på Saga, Elsa, Elin, Ellinor, mamma, pappa, Line, Amanda, Tobbe, Johan (alla Johan kan känna sig träffade här) Katrin, Patrik, Malin, Alexandra, John, Doris, Frida, Daniel, Maria, Thomas, Mats... Alltså jag kan inte räkna upp er alla och ni som inte blivit uppräknade nu behöver inte bli ledsna. Jag tänker på er ändå. Och just nu tänker jag helt plötsligt på vad fantastiskt det är att ha så många människor i sitt liv att längta efter! Mkt bra! Jag saknar er. Och snart ses vi. Hurra för det!!!
Om nån av alla mina fina vänner känner en producent som vill jobba med att sälja min föreställning, förresten, så säg till. Jag behöver en!!! En bra som är trevlig och snäll. Mot mig iaf. Och sjukt bra på att sälja.
Jag önskar i detta nu att jag hade lagt in mina bilder från den här lilla perioden på min dator (blev det syftningsfel nu? Perioden har jag inte haft på datorn utan på Cypern, men ni kanske förstår) så att jag kunde lägga upp nån kul ny bild, men det kan jag alltså inte. Ska se om jag får kameran på datorn att funka....
Nej, det kunde jag inte, så det får bli nästa gång. Tack och hej på er så länge.

Kort och koncist.

Gårdagens show! Yeah! Åååååh vad kul det var! Det är så härligt när det går bra, allt sitter, och publiken älskar det! YAY!

Saknar mina systerdöttrar så att jag håller på att stryka med, men annars är livet gott.

Stress vid datorn, det blir det inget bra blogginlägg av, men så är det. Så det får räcka såhär. Lovade mig själv att det inte skulle blir såhär för att jag kom utomlands, men det var innan jag visste att jag inte skulle ha internet hemma. Håll tillgodo, snart kanske jag hittar nåt slags system, så att jag kan vara här lite oftare....

The killing of the kackerlacka

Hem kommer man, till sin lilla etta som man bor i. Man har en liten känsla av att nåt inte är riktigt som det ska i hemmet och eftersom hemmet är lokaliserat till Cypern numera, dras slutsatsen relativt snabbt att det antagligen finns en objuden liten gäst i bostaden. Hur känslan uppkommer i samma stund som man låser upp ytterdörren är fortfarande oklart, men kalla det intuition den som vill, känslan finns där och är mycket tydlig. Åter till historien.

Sökandet börjar och då bostaden är på ca 25 kvadratmeter tar det inte länge innan gästen funnits. Bakom toalettstolen ligger han och trycker, mycket väl medveten om att jag inte alls önskar honom där. Kackerlackan. Kackerlackan som mäter i runda slängar 3 cm från hjässa till bakdel, känselspröt exkluderade. Han stirrar på mig med en blick som rymmer både ondska och rädsla, och tycks förstå att kommer det till handgemäng så ligger han i underläge. Jag hälsar med ett kort "där ligger du ja". Går sedan för att förbereda mig för strid, och stänger givetvis toalettdörren när jag lämnar rummet. Jag känner att odjuret där inne hellre vill fly än illa fäkta, men detta kommer icke tillåtas. Alltså stängs han in i väntan på vårt möte. Jag väljer först en sko som tillhygge men ändrar mig snabbt då den inte skulle komma åt i ett trångt utrymme, något som kan komma att ligga mig i fatet eftersom det trots allt är bakom toalettstolen striden ska ta sin början. Min taktik blir då istället stekspade i kombination med insektsspray, som lägligt nog har en kackelacka med avbruten nacke som logga.

Jag beger mig in i badrummet igen, stänger åter dörren och går till attack! Sprayen får inleda, i förhoppning om att den faktiskt ska bryta hans nacke, men detta sker inte. Kackerlackan har dock dålig självbevarelsedrift och springer rätt ut på badrumsgolvet i vild panik, varpå jag drämmer stekspaden rakt över honom med all kraft jag har i min lekamen. Han går i två bitar, varav den ena sprattlar lite som sista livstecken, och den andra flyger in bakom badrumsdörren. SEGER! Jag torkar upp liket med toalettpapper, spolar ner honom i toaletten, och tittar sedan den stunden alltid under toaringen innan jag kan sätta mig på toaletten. Han kan ju trots allt ha återuppstått, alternativt upptäckts av gamla vänner nere i avloppet, som bestämt sig för att hämnas. Mina toalettbesök är stressade och lite ryckiga som följd av sammankomsten, men ställningen kvarstår.

Erika - Kackerlackorna: 1-0.

ps. som sista ord vill jag nämna att jag alltså bor i ett internet-U-land. Inget internet finns att tillgå i mitt hem och kommer inte heller kunna installeras. Jag är hänvisad till kontoret på jobbet, och försöker komma hit så ofta jag kan. Jag struntar alltså inte i er, utan lider lika mycket som ni av frånvaron. ds.

Hej och förlåt

Som man brukar säga liksom. Jag har varit oerhört frånvarande på min blogg på sistone, men tro inte att det är för att jag struntar i er! Det är helt enkelt internetbrist på Cypern. Än så länge, och kanske hela tiden. Vilket känns tråkigt men det får lösa sig på nåt sätt.
En hastig lägesuppdatering är: jag har det bra, jag har det stressigt, jag har dödat en kackerlacka, jag har skavsår, jag har solat, jag har dansat, jag har blivit hes, jag har hopp om framtiden, jag har roligt, jag har ett underbart team och jag har saknad i min kropp efter alla er som inte är här.
Förutom allt detta har jag tur. Eller vad det nu är man ska säga att man har när man tycker att man har fått det allra bästa som går att få här i nuet. Det kanske inte är tur, för jag har ju jobbat för att komma hit, men nåt har jag iaf. Jag har det bra.
Men nu har jag även bråttom tyvärr, så tack för mig för nu, jag hoppas på att återkomma snart.
Puss.

RSS 2.0